Cele mai citite
 


Galaţi: Trei spitale au fost clasificate de Ministerul Sănătăţii
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a finalizat procesul de clasificare în cazul a trei spitale din judeţul Galaţi, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP), Valentin Boldea.
''Până în momentul de faţă, am primit clasificarea pentru trei spitale gălăţene. Mai întâi, Spitalul Municipal 'Anton Cincu' din Tecuci a devenit spital de categoria 4M. Apoi, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Sf. Ioan' s-a încadrat în categoria 2M, cea pe care o solicitase. Din păcate, Spitalul de Boli Infecţioase 'Sfânta Cuvioasă Paraschiva' a primit doar clasificarea 5M, deşi solicitase categoria 2M. Motivul: 20% din adresabilitatea totală a spitalului trebuia să provină din judeţele limitrofe, ceea ce nu s-a întâmplat. De altfel, este o condiţie destul de greu de îndeplinit'', a precizat Boldea.
În ceea ce priveşte soarta Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă, cel mai mare din judeţ, rezultatul a fost amânat, ministerul trimiţând înapoi dosarul pentru o reevaluare, la fel ca şi în cazul spitalului din Târgu Bujor.
''Spitalul de Urgenţă Galaţi a cerut 1M. Ministerul a considerat că acest lucru este exagerat. A trimis dosarul înapoi pentru reevaluare. Aşteptăm rezultatul", a afirmat Boldea.
Potrivit şefului DSP Galaţi, clasificările vor avea într-adevăr valoare abia în momentul în care se vor reflecta în modul de finanţare a unităţilor sanitare, iar acest lucru nu se va întâmpla până în momentul semnării contractului-cadru din Sănătate. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Spitalul Clinic de Urgenţă a fost încadrat temporar în categoria a II-a Spitalul Clinic de Urgenţă, cel mai mare din judeţul Galaţi, a fost încadrat, temporar, în categoria a II-a de către Ministerul Sănătăţii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Spitalul de Boli Infecţioase a fost reclasificat Ministerul Sănătăţii a reclasificat Spitalul de Boli Infecţioase "Sfânta Cuvioasă Parascheva" de la 4M la 2M, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Încă două spitale au fost clasificate Spitalul Militar şi Spitalul General Căi Ferate din Galaţi au fost clasificate cu gradul IV de către Ministerul Sănătăţii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Valentin Boldea.
Galaţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit clasificare definitivă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au trimis Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi decizia prin care au anunţat că Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Apostol Andrei'' din Galaţi a primit clasificare definitivă, a anunţat, joi, directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: A fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră în judeţ Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o femeie de 56 ani, din mediul rural, cu o infecţie cu virusul AH1PDM09, a declarat marţi, presei, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea...
Galaţi: Spitalul de Boli Infecţioase are vaccin antirabic doar pentru două luni Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi a primit aproximativ 200 de doze de vaccin antirabic, care îi ajunge pentru cel mult două luni, a declarat directorul medical al unităţii sanitare, Mihaela Ganea.