Cele mai citite
 


Germania: Se ridică la 15 numărul deceselor cauzate de E.coli
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Landul german Renania de Nord-Westfalia a anunţat marţi un nou deces cauzat de bacteria Escherichia coli enterohemoragică (E.coli), iar numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în Germania din aceeaşi cauză se ridică la 15, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
Marţi a decedat o femeie în vârstă de 87 de ani care fusese internată de la 23 mai cu diaree severă, a spus un purtător de cuvânt al spitalului din localitatea Paderborn.

Centrul medical a precizat, totuşi, că încă nu s-a putut proba că pacienta decedată ar fi suferit de sindromul uremic hemolitic (SUH), caracteristic cazurilor mai grave de infecţii provocate de E.coli enterohemoragice.

Este vorba de a doua persoană decedată din cauza acestei bacterii în localitatea Paderborn în ultimele trei zile şi a treia victimă înregistrată în landul Renania de Nord-Westfalia.

Numărul persoanelor afectate continuă să crească şi a depăşit deja 1.400, potrivit ultimelor date prezentate de Institutul Robert Koch din Berlin.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Institutul 'Cantacuzino' a infirmat prezenţa E.coli la al doilea copil decedat la "Marie Curie" Bucureşti, 16 feb /Agerpres / - Institutul Naţional "Cantacuzino" a infirmat prezenţa bacteriei Escherichia coli în cazul celui de-al doilea copil cu sindrom hemolitic-uremic care a murit la Spitalul "Marie Curie", a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.
Informare despre bacteria E.coli şi măsuri de prevenţie a infecţiei Shiga toxina E.coli (STEC) Ministerul Sănătăţii a publicat, marţi, pe site, o informare despre bacteria Escherichia coli (E.coli) şi măsurile de prevenţie a infecţiei Shiga toxina E.coli (STEC).
Autorităţile daneze exclud posibilitatea ca focarul E.coli să fie în Danemarca Direcţia daneză pentru alimentaţie a exclus marţi ca focarul bacteriei Escherichia coli enterohemoragică (E.coli), care a cauzat 14 decese în Germania şi a afectat şi persoane din alte ţări, să se afle în Danemarca, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
Achimaş-Cadariu: Ultimul raport la "Marie Curie" - trei infecţii cu E.coli şi mai multe cu diverşi viruşi Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat luni la Parlament că ultimul raport pe care îl are privind copii cu sindrom hemolitic-uremic a pus în evidenţă trei cazuri cu infecţii cu Escherichia coli şi mai multe cazuri cu diverşi viruşi.
Bacteria E.coli poate provoca infecţii urinare (studiu) Bacteria intestinală E.coli poate ajunge prin uretră până la vezică şi provoca infecţii urinare ''dureroase", potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea din Basel (Elveţia) şi publicat de revista Nature Communications, relatează EFE.
E.coli/castraveţi: Alarma trece dincolo de frontierele Germaniei Alarma privind infectarea cu bacteria Escherichia coli enterohemoragică (E.coli) s-a extins din Germania în ţările învecinate Austria, Danemarca şi Republica Cehă, precum şi în Suedia, relatează luni cotidianul spaniol El Pais, potrivit căruia Madridul ia în calcul posibilitatea de a cere socoteală pentru...