Cele mai citite
 


Horia Cristian (PNL) consideră că noile criterii de internare nu vor putea fi aplicate
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, liberalul Horia Cristian, consideră că noile criterii de internare în unităţile sanitare cu paturi, propuse de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), nu vor putea fi aplicate, din cauza nemulţumirii populaţiei.
Deputatul liberal a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că ideea aplicării acestor criterii de internare a pornit de la procesul de clasificare a spitalelor, care presupune că unui spital de categoria I i se va dubla suma alocată pe caz (de la 1.500 de lei la 3.500 de lei), iar medicii vor fi tentaţi să facă cât mai multe internări.
În opinia acestuia, vor fi plătite mult mai scump atât cazurile grele, cât şi cele simple.
Totodată, deputatul a atacat ''intenţia mai veche'' a Ministerului Sănătăţii, care vrea ''să naţionalizeze Fondul Naţional de Asigurări Sociale de Sănătate (FNASS)'', acesta fiind, de fapt, format din bani privaţi, ''ai celor care contribuie la acest fond de sănătate, ai oamenilor care muncesc, şi nu sunt bani publici''.
''Guvernul nu-şi poate trece aceşti bani în subordine şi nici nu poate să dispună de ei, deşi sunt administraţi, într-adevăr, de o instituţie publică - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate'', a mai susţinut acesta.
Potrivit unui proiect de ordin al CNAS privind normele la acordarea asistenţei medicale în perioada 2011-2012, aflat în dezbatere publică pe site-ul instituţiei, sunt prevăzute noi criterii de internare în unităţile sanitare cu paturi, printre acestea numărându-se pierderea subită a cunoştinţei, pulsul anormal, tensiunea anormală, pierderea acută a vederii sau a auzului, pierderea acută a capacităţii de a mişca o parte importantă a corpului, răni provocate de traume majore, inclusiv fracturi, febră persistentă - cel puţin cinci zile cu temperatura peste 38°C - hemoragie abundentă, anomalii ale electrocardiogramei. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii nu este de acord cu noile criterii de internare propuse de CNAS Ministerul Sănătăţii (MS) nu este de acord cu noile criterii de internare în unităţile sanitare cu paturi, propuse de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) în proiectul privind normele la contractul cadru care stabilesc acordarea asistenţei medicale în perioada 2011-2012 şi care se află în dezbatere...
Ion Rotaru (PSD): Criteriile de internare în spital sunt o dovadă că MS şi CNAS nu conlucrează Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că noile criterii de internare în spital propuse de CNAS sunt o dovadă a faptului că Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu conlucrează.
Deputatul Sonia Drăghici (PSD): CNAS să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri, la Oradea, într-o conferinţă de presă, deputatul dr. Sonia Drăghici, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.