Cele mai citite
 


Kiwi, furnizor mai bun de vitamina C decât suplimentele alimentare
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un grup de cercetători de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă a descoperit în urma unor experimente pe rozătoare că fructul de kiwi aprovizionează mult mai eficient organismul uman cu vitamina C decât suplimentele alimentare aflate în prezent în vânzare, relatează în ultimul său număr publicaţia American Journal of Clinical Nutrition.
Timp de o lună, cercetătorii au administrat şoarecilor cu un deficit de vitamina C fie fructe de kiwi, fie acid ascorbic pur în cantitate echivalentă.

În cazul rozătoarelor cărora le-au fost administrate fructe de kiwi s-a stabilit o asimilare de cinci ori mai bună a vitaminei C decât în cazul celor cărora le-a fost dată dieta ascorbică.

Mai mult, vitamina C provenind din kiwi era reţinută un timp mai îndelungat în organism, aspect ce le-a sugerat cercetătorilor prezenţa unei substanţe încă necunoscute în fruct care îmbunătăţeşte absorbţia şi retenţia vitaminei.

Şefa echipei de cercetători Margret Vissers subliniază că de vitamina C au nevoie toate ţesuturile şi organele corpului omenesc; el pur şi simplu nu poate produce singur acid ascorbic, de aceea acesta trebuie luat din alimente sau ( mai puţin de dorit) în formă pură ca suplimente nutritive.

Cele mai bogate în acid ascorbic sunt fructele de kiwi, măceşele, citricele, coacăzele negre, ceapa, roşiile, legumele cu frunze, cum ar fi salata verde, spanacul şi varza, precum şi ardeii graşi şi broccoli.

Între altele, la pisici şi la unele mamifere nu se întâlneşte deficit de vitamina C, deoarece aceasta este sintetizată de organismul lor din glucoză.

Pentru a afla dacă aceleaşi caracteristici de absorbţie a vitaminei C se înregistrează şi la oameni, cercetătorii neozeelandezi au început deja experimente similare şi pe voluntari umani.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cum iti influenteaza dieta alimentara modul in care dormi Se stie ca prea putin somn are impact asupra obiceiurilor alimentare, asupra apetitului, castigului in greutate si asupra altor functii metabolice, dar se stie prea putin despre modul in care diferitele diete joaca un rol in ce priveste cat de bine dormi. Un nou studiu a evaluat dietele si tiparele...
Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare (studiu) Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Potrivit unor cercetători sud-coreeni, un extract de zmeură neagră ar putea reduce simptomele sindromului metabolic (care reuneşte cel puţin trei condiţii dintre obezitatea abdominală, hipertensiunea arterială, ateroscleroza, rezistenţa...
Dieta mamicii in devenire: bio vs. conventional: mami, e timpul sa te gandesti la sanatatea copilului tau In ultimii ani, societatea pare sa fi devenit din ce in ce mai constienta de efectele nocive pe care le produce consumul de Organisme Modificate Genetic. In plus, majoritatea dintre ele provin din culturi pline de pesticide si de chimicale, multe dovedite drept periculoase, prin studii.
Dieta, ajutor in renuntarea la fumat? Lucrul imbucurator pentru cei ce vor sa se lase de fumat este faptul că unul din cinci fosti fumatori nu castiga deloc in greutate, deci se poate si asa. Sa descoperim impreună ce anume ii ajuta pe acestia sa nu castige in greutate.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Dieta anticelulitică Dieta anticelulitică este una dintre metodele cele mai eficiente şi la îndemână de luptă împotriva celulitei, afirmă, pentru AGERPRES, nutriţionistul Lygia Alexandrescu.
Dieta vegetariana La nivel alimentar multi dintre noi, din diverse motive, religioase sau de sanatate, alegem sa postim sau sa urmam o dieta vegetariana. Referitor la aceasta dieta se ridica deseori urmatoarea intrebare: poate acest program alimentar sa furnizeze nutrientii necesari unei bune functionari a organismului...