Cele mai citite
 


Mehedinţi: Tinerii conservatori au declanşat o acţiune contra consumului de etnobotanice
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tinerii conservatori din Mehedinţi au declanşat marţi în Drobeta Turnu Severin o campanie de informare şi prevenire cu privire la efectul devastator ce-l are asupra sănătăţii tinerilor consumul de etnobotanice.
Preşedintele filialei Mehedinţi a Partidului Conservator, Gheorghe Florescu, a declarat, pentru AGERPRES, că această acţiune se va derula pe parcursul a 30 de zile, interval de timp în care toţi cei aproape 60.000 de elevi din întregul judeţ vor învăţa cum să se protejeze împotriva tentaţiilor de a consuma în diferite împrejurări prafuri fabricate în laboratoare din anumite plante.
'Am amplasat două corturi în zonele Hotel Traian şi Crişan-Obelisc. Aici vom difuza pliante şi vom asigura consultanţă celor care au folosit deja asemenea plante. Scopul nostru este şi acela de a identifica punctele ilegale de comercializare a etnobotanicelor pentru a solicita intervenţia autorităţilor abilitate ale statului', a precizat Florescu.
Potrivit sursei citate, în judeţul Mehedinţi toate magazinele unde se comercializau extracte din plante au fost desfiinţate dar se pare că 'ele funcţionează pe piaţa neagră şi alimentează grupurile de elevi care frecventează discotecile şi barurile din localităţile urbane'.
'Conform unor statistici ale instituţiilor cu responsabilităţi în protejarea sănătăţii tinerilor, în judeţul Mehedinţi, în acest an, au fost semnalate circa 800 de cazuri de intoxicare cu etnobotanice', a concluzionat Florescu. AGERPRES/(A-Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Campanie de informare a populaţiei cu privire la hipertensiunea arterială Autorităţile din judeţul Mehedinţi cu responsabilităţi în protejarea sănătăţii populaţiei au iniţiat, marţi, o campanie de informare privind hipertensiunea arterială la persoanele vârstnice.
Mehedinţi: Campanie de informare privind stoparea fenomenului de naştere a copiilor de către minore Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a demarat în liceele din judeţ o acţiune de informare a tinerelor minore cu privire la riscurile la care se expun în cazul în care devin mămici.
Giurgiu: Campanie de informare în şcoli pentru prevenirea consumului de etnobotanice Giurgiu, 28 feb /Agerpres/ - Poliţiştii au desfăşurat în ultima săptămână a lunii februarie o campanie de informare în unităţile de învăţământ din municipiul Giurgiu, având ca scop prevenirea consumului de substanţe etnobotanice.
Sibiu: Deputatul PDL Raluca Turcan a declanşat o campanie împotriva etnobotanicelor Deputatul Raluca Turcan, vicepreşedinte PDL, a declanşat marţi în municipiul Sibiu o campanie de informare cu privire la consumul de plante etnobotanice, cu ajutorul femeilor şi tinerilor din partid, care au împărţit fluturaşi în apropierea liceelor, cafenelelor şi cluburilor din oraş, conform unui comunicat...
Mehedinţi: Măsuri de combatere a consumului substanţelor etnobotanice Drobeta Turnu Severin, 1 mar /Agerpres/ - Mai multe echipe mixte constituite prin ordin al prefectului judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, vor controla locurile vulnerabile la producerea şi comercializarea substanţelor etnobotanice.
Mehedinţi: Puncte de prim-ajutor, amenajate de Primărie în perioada caniculei în Drobeta Turnu Severin Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a amplasat, marţi, corturi de prim-ajutor în zece puncte din oraş, aflate în zone aglomerate, de unde în perioada codului galben de caniculă populaţia poate primi apă şi poate apela la serviciile de urgenţă de asistenţă medicală.