Cele mai citite
 


Ministerul bulgar al Sănătăţii propune interdicţia fumatului în public din 2012
marţi, 31 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sofia, 31 mai - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Ministerul bulgar al Sănătăţii va propune ca interdicţia totală a fumatului în locuri publice să intre în vigoare începând de 1 iunie 2012, a declarat marţi ministrul sănătăţii Stefan Konstantinov, cu ocazia Zilei mondiale de combatere fumatului.
De aproximativ un an autorităţile bulgare fac declaraţii contradictorii în privinţa datei la care va fi aplicată o asemenea interdicţie.

La sfârşitul anului trecut, ministrul Konstantinov a declarat că o asemenea măsură trebuie aplicată încă din 2011. În urma unor discuţii cu patronii de restaurante şi hoteluri care a avut loc la începutul anului, premierul Boiko Borisov a anunţat că va fi o perioadă de tranziţie care va continua până în 2013 sau 2014. Borisov a motivat această decizie prin necesitatea că patronii din turism să-şi recupereze banii investiţi în amenajarea de spaţii separate pentru fumători şi nefumători.

În Bulgaria, 40 la sută dintre bărbaţi şi 19 la sută dintre femei fumează în fiecare zi. După acest criteriu, ţara se situează pe locul al doilea în Europa, fiind depăşită doar de Grecia. Bulgaria are însă cel mai mare număr de fumători printre tinerii de 15 ani: 36% dintre băieţi şi 28% dintre fete. Potrivit unor date anunţate de ministrul Stefan Konstantinov, 60 la sută dintre bulgăroaicele care fumează nu renunţă nici în perioada sarcinii, iar 80 la sută dintre cele care totuşi au făcut acest lucru se apucă din nou în primele şase luni după naştere.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii i-a chemat la discuţii pe medicii demisionari de la Spitalul Floreasca (surse) Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, i-a chemat miercuri seară la discuţii pe medicii demisionari de la Spitalul Floreasca din Capitală, au precizat, pentru AGERPRES, surse medicale.
Voiculescu şi Tudorache, discuţii despre situaţia Spitalului de Arşi; o soluţie pe termen mediu şi lung, un alt spital Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că o soluţie pe termen mediu şi lung pentru Spitalul de Arşi este o nouă clădire, o altă construcţie, în timp ce soluţia pe termen scurt ar fi renovarea secţiei de terapie intensivă.
Ministrul Sănătăţii i-a invitat la discuţii pe reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor din sănătate Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-a invitat joi pe reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor din sănătate la discuţii cu privire la revendicările prezentate de aceştia.
(Corespondenţă) Numărul fumătorilor în Bulgaria s-a diminuat cu 2-3% într-un an Sofia, 13 ian - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Numărul fumătorilor din Bulgaria s-a diminuat cu 2-3% în ultimul an, arată datele unui studiu reprezentativ la nivel naţional efectuat de agenţia Gallup la comanda Ministerului Sănătăţii.
Ministrul Voiculescu: 12 ţări europene vor pune bazele unui acord pentru a negocia cu sectorul farmaceutic Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat, vineri, că 12 ţări din Europa Centrală şi de Est vor să pună bazele unui acord prin care să aibă o poziţie de negociere mai fermă cu sectorul farmaceutic pentru acces la medicamente.
Ministrul Sănătăţii despre medicii demisionari de la Floreasca: Am convocat o nouă rundă de mediere Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, după şedinţa de Guvern, că a convocat pentru miercuri seară, la sediul MS, o a treia rundă de discuţii cu reprezentanţi ai medicilor.