Cele mai citite
 


Mirela Profir (PMF Dolj): Medicii nu vor mai putea elibera reţete gratuite sau compensate
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din judeţul Dolj sunt hotărâţi să nu semneze noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate în forma impusă de aceasta.
Aceştia consideră că prin normele impuse în contractul-cadru pe 2011 conducerea CNAS dă dovadă de ''dispreţ'' şi ''lipsă de respect'' faţă de această categorie profesională.
Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Dolj, dr. Mirela Profir, a declarat, marţi, presei, că, începând de miercuri, medicii de familie nu le vor mai putea elibera pacienţilor reţete gratuite sau compensate, pentru că le expiră contractele cu CAS şi nu s-a luat nicio decizie privind prelungirea acestora printr-un act adiţional.
''Am depăşit limita suportabilităţii. În condiţiile în care nouă ne expiră astăzi (n.red.:marţi) contractele cu Casa, noi, în acest moment, nu cunoaştem normele noului contract-cadru. Deşi am solicitat o perioadă de minim 15 zile în care să putem studia noile norme, iar pentru această perioadă să încheiem un act adiţional la actualul contract în baza căruia să ne putem desfăşura activitatea, nu am primit niciun răspuns. Ca atare, de mâine (miercuri, n.red.), nu vom mai putea elibera reţete gratuite sau compensate, pentru că ne aflăm în afara cadrului legal'', a declarat dr. Profir.
Preşedintele PMF Dolj a mai spus că din informaţiile pe care medicii de familie le-au obţinut veniturile personale ale acestora şi ale asistenţilor cabinetelor vor scădea mai mult de jumătate din cauza ''calculării rău-voitoare a punctului''.
''Nu mai tolerăm bătaia de joc, manipularea şi minciunile cu care unii decidenţi rupţi de realitatea alimentează mass-media în legătură cu situaţia noastră şi condamnăm declaraţia preşedintelui CNAS care a spus că dacă nu vom semna noile contracte vom rămâne în afara sistemului. În condiţiile în care noi suntem sistemul, dânsul despre ce vorbeşte?'', s-a întrebat aceasta.
Potrivit acesteia, medicii de familie ''sunt obligaţi să ţină asistentele cabinetului cu salarii minime''.
''Aceşti aşa-zişi conducători, care ar trebui să aibă un minim de responsabilitate şi respect faţă de cei pe care îi reprezintă şi în numele cărora iau decizii, nu fac decât să îşi bată joc de noi şi de familiile noastre, pentru că noi nu putem asigura un viitor familiilor şi copiilor noştri. În acest moment noi nu putem beneficia de o pensie decentă, pentru că nu avem cu ce să cotizăm. Suntem obligaţi să ţinem asistentele cabinetului cu salarii minime. Am răbdat 10 ani în speranţa că vor deveni raţionali într-un final, dar lucrurile merg din rău în mai rău, pentru că fondurile care ni se alocau nouă în 2008 erau cu peste 40% mai mari decât acum'', a mai spus dr.Mirela Profir. AGERPRES/(A - Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Dolj: Medicii de familie nu semnează actele adiţionale impuse de Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Dolj nu vor semna actele adiţionale la contractele încheiate pentru anul 2010, pregătite de Casa de Asigurări de Sănătate, pe motiv că acestea sunt întocmite în baza noilor acte normative pe care medicii doresc să le renegocieze.
Dolj: Medicii de familie nu mai eliberează decât reţete cu plată Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai eliberează, începând de joi, pacienţilor reţete gratuite sau compensate, după ce au refuzat să semneze contractul-cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...
Dolj: CJAS a acceptat clauzele medicilor de familie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dolj a acceptat peste 75% din clauzele suplimentare la contractul-cadru propuse de Patronatul Medicilor de Familie din Dolj în cadrul negocierilor de luni seara care au avut loc la Craiova şi au fost mediate de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...
Hunedoara: Medicii de familie, nemulţumiţi de noul contract-cadru cu Casa de Sănătate Medicii de familie din judeţul Hunedoara nu vor semna contractul-cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, de la 1 iunie, fiind nemulţumiţi de mai multe prevederi incluse în document despre care susţin că vor falimenta cabinetele cu mai puţin de 1.800 de pacienţi pe listă şi sunt defavorabile...