Cele mai citite
 


Mureş: Donaţiile făcute la concertul susţinut de Sandra vor ajuta patru persoane cu dizabilităţi
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Donaţiile făcute de spectatori în timpul concertului susţinut duminică, la Târgu Mureş, de Sandra vor ajunge la patru persoane pentru tratamente medicale, achiziţionarea unui soft specializat pentru nevăzători şi încălţăminte ortopedică, dar şi pentru cumpărarea unei capre.
Centrul de resurse pentru ong-uri din cadrul Asociaţiei Divers a anunţat, marţi, că în timpul concertului vedetei germane spectatorii au donat 1.725 de lei, bani care vor ajunge la patru beneficiari pentru care ajutorul oferit înseamnă o reală incluziune socială.
Într-un comunicat transmis presei de Asociaţia Divers se arată că o tânără de 23 de ani, cu dizabilităţi mintale, va primi o parte din sumă pentru consultaţii oftalmologice şi achiziţionarea ochelarilor speciali, care o vor ajuta să aibă un loc de muncă, fiind beneficiara programului de incluziune socială ATRIUM al Fundaţiei Alpha Transilvană.
Potrivit sursei citate, din banii adunaţi o parte vor ajunge la Asociaţia Renaşterea Glodeni, care desfăşoară un program social pentru persoane de etnie romă, denumit "Dar din dar". Din suma primită va fi cumpărată o capră care va ajunge la o familie nevoiaşă şi care o va îngriji. Iedul provenit de la această capră va fi donat unei alte familii nevoiaşe.
O altă tânără, care şi-a pierdut vederea în urma unei operaţii pe creier, va primi din donaţii un telefon şi un soft special pentru nevăzători, iar o altă persoană îşi va putea cumpăra o pereche de încălţăminte protezată. AGERPRES/(AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Neangajarea persoanelor cu dizabilităţi, motivată de probleme financiare Târgu Mureş, 8 sept /Agerpres/ - Angajatorii preferă să vireze la stat salariile minime brute pe economie aferente locurilor de muncă neocupate de persoane cu dizabilităţi din considerente materiale, a declarat presei, miercuri, Reghina Fărcaş, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă...
Mureş: Persoane cu dizabilităţi mintale, pregătite pentru integrarea pe piaţa muncii Aproximativ 70 de persoane cu dizabilităţi mintale vor fi calificate în diferite meserii, iar 40 dintre acestea vor fi încadrate pe piaţa muncii, prin intermediul proiectului intitulat 'Crearea şi implementarea metodologiei integrate de pregătire profesională şi angajare asistată pe piaţa muncii a persoanelor...
Mureş: Raport pentru Comisia Europeană despre situaţia persoanelor cu dizabilităţi din România Reţeaua Organizaţiilor Furnizoare de Servicii în Domeniul Dizabilităţii - DIZABNET va finaliza la sfârşitul acestei luni un raport pentru Comisia Europeană cu privire la situaţia persoanelor cu dizabilităţi din România.
Soluţii IT pestru persoane cu dizabilităţi, dezvoltate de specialişti clujeni, câştigătoare ale unor premii în Olanda Două aplicaţii software realizate de IT-iştii unei firme clujene au câştigat premii la Computable Awards Olanda.
Vaslui: Locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi, construite în judeţ printr-un proiect finanţat de ANPD Şase locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi vor fi construite în perioada următoare, în judeţul Vaslui, în cadrul unui proiect finanţat de Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi (ANPD). Potrivit directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...
Patronatul Medicinei Integrative: 124 de persoane cu dizabilităţi aşteaptă reluarea plăţilor prin POSDRU Dintre cele 139 de persoane cu dizabilităţi care au urmat cursurile de formare profesională în cadrul unui proiect POSDRU cu finanţare europeană derulat de Patronatul Medicinei Integrative, doar 15 şi-au primit subvenţia cuvenită, ceilalţi 124 fiind în aşteptarea reluării plăţilor, a declarat, pentru...