Cele mai citite
 


Nicolae Bănicioiu (PSD) critică intenţia Guvernului de a introduce criterii pentru internarea în spitale
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noua idee a Guvernului de a introduce anumite criterii pentru internarea în spitale nu face nimic altceva decât să continue politica
stupidă marca "dr. Mengele" prin care vor ''să extermine poporul român'', a declarat, marţi, pentru AGERPRES deputatul PSD Nicolae Bănicioiu.
Potrivit acestuia, introducerea criteriilor de internare în spitale are ca scop "reducerea cu orice preţ a internărilor din spitale" fără a se ţine cont de starea bolii sau de atitudinea terapeutică propusă de medic.
"Mă întreb ce se va întâmpla cu un pacient cu hemoragie internă sau cu un suspect de
septicemie sau orice altceva ce nu manifestă semne atât de vizibile încât să îndeplinească criteriile PDL", a mai spus Nicolae Bănicioiu.
Potrivit unui proiect de ordin al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) privind normele la acordarea asistenţei medicale în perioada 2011-2012, aflat în dezbatere publică pe site-ul CNAS, sunt prevăzute noi criterii de internare în unităţile sanitare cu paturi, printre acestea numărându-se pierderea subită a conştienţei, pulsul anormal, tensiunea anormală, pierderea acută a vederii sau a auzului, pierderea acută a capacităţii de a mişca o parte importantă a corpului, răni provocate de traume majore, inclusiv fracturi, febră persistentă - cel puţin cinci zile cu temperatura peste 38°C - hemoragie abundentă, anomalii ale eletrocardiogramei. AGERPRES / (AS - Claudia Nicolae-Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ion Rotaru (PSD): Criteriile de internare în spital sunt o dovadă că MS şi CNAS nu conlucrează Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că noile criterii de internare în spital propuse de CNAS sunt o dovadă a faptului că Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu conlucrează.
Ministerul Sănătăţii nu este de acord cu noile criterii de internare propuse de CNAS Ministerul Sănătăţii (MS) nu este de acord cu noile criterii de internare în unităţile sanitare cu paturi, propuse de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) în proiectul privind normele la contractul cadru care stabilesc acordarea asistenţei medicale în perioada 2011-2012 şi care se află în dezbatere...
Declaraţie de presă - deputat PSD Nicolae Bănicioiu Noua idee a Guvernului de a introduce anumite criterii pe baza carora sa se faca internarea in spitale nu face nimic altceva decat sa continue politica stupida marca "dr. Mengele" prin care coalitia vrea sa extermine poporul roman!
Ministrul Sănătăţii şi preşedintele CNAS, la Palatul Victoria Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a sosit marţi la sediul Guvernului.
Horia Cristian (PNL) consideră că noile criterii de internare nu vor putea fi aplicate Secretarul Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, liberalul Horia Cristian, consideră că noile criterii de internare în unităţile sanitare cu paturi, propuse de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), nu vor putea fi aplicate, din cauza nemulţumirii populaţiei.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.