Cele mai citite
 


O femeie a murit în Suedia din cauza E.coli, primul deces în exteriorul Germaniei
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie de aproximativ cincizeci de ani, contaminată cu bacteria ECEH în timpul unei călătorii în Germania, a murit marţi într-un spital din sud-vestul Suediei, devenind primul deces cunoscut în afara graniţelor Germaniei, transmite AFP.
Cvincvagenara a încetat din viaţă în spitalul Sodra Alvsborgs din Boras, în apropiere de Goteborg, unde a fost internată duminică, potrivit unui comunicat al instituţiei medicale. După Germania, unde bilanţul a ajuns la 15 morţi, Suedia este cea mai afectat ţară de pe bătrânul continent de contaminarea misterioasă cu bacteria E.coli enterohemoragică /ECEH/.

Cel mai recent bilanţ publicat luni după-amiază a anunţat existenţa a 39 de persoane infectate în ţara nordică, dintre care 15 prezentau complicaţii serioase cu un sindrom hemolitic şi uremic /SHU/. Toate persoanele bolnave au efectuat recent sejururi în Germania.

Cu toate că originea exactă a bacteriei nu a fost încă stabilită, autorităţile germane le recomandă oamenilor să nu consume castraveţi, roşii sau salate crude în nordul Germaniei, notează AFP.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
E.coli: 17 morţi în Germania; 46 de persoane infectate în Suedia şi 17 în Danemarca Numărul persoanelor infectate cu o variantă agresivă a bacteriei intestinale E.coli, care a făcut deja 17 morţi în Germania, a ajuns la 46 în Suedia şi 17 în Danemarca, au informat joi autorităţile din aceste ţări, transmite EFE.
Bacteria Eceh: nou deces în Germania, bilanţ de 36 de morţi în Europa Bacteria E. coli enterohemoragică (Eceh) a mai făcut o victimă în Germania, numărul total al deceselor provocate de epidemie fiind de 35 în această ţară şi de 36 în Europa, potrivit unui bilanţ publicat luni, relatează AFP.
Bilanţul epidemiei de E.coli a ajuns la 47 de morţi în Europa Bacteria E.coli a făcut patru noi victime în Germania, crescând astfel bilanţul la cel puţin 47 de morţi în Europa, relatează France Presse luni, citând autorităţile sanitare germane. Numai un singur deces a avut loc în afara Germaniei, cel al unei femei din Suedia.
Numărul suedezilor contaminaţi cu E.coli a ajuns la 39; 15 cazuri grave Numărul suedezilor contaminaţi cu bacteria E.coli enterohemoragică /ECEH/, care face ravagii în Germania, a crescut la 39, între care 15 cazuri cu complicaţii serioase, au anunţat luni autorităţile sanitare suedeze, citate de AFP.
Bacteria Eceh: Legumele spaniole şi germane interzise în Qatar Qatarul a interzis importul de castraveţi, roşii şi salată din Spania şi Germania, a anunţat sâmbătă agenţia oficială QNA, după numeroase contaminări cu bacteria Eceh care au făcut 19 morţi în Europa.
Epidemia E.coli: Bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 50 Bilanţul epidemiei provocate de bacteria Ecoli enterohemoragică (Eceh) a ajuns la 50 de morţi, dintre care 48 în Germania, după decesul unei septuagenare germane şi al unei alte persoane în Statele Unite, conform informaţiilor oferite de autorităţile germane şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)...