Cele mai citite
 


Două cazuri de meningită la copii
joi, 23 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Botoşani, 23 iul /Agerpres/ - Doi copii, unul cu vârsta de şapte ani, iar celălalt de şapte luni, au fost internaţi în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean "Mavromati" cu meningită meningococică, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Lidia Onofrei.

Potrivit acesteia, copilul de şapte ani este din comuna Dimăcheni şi s-a prezentat la medic cu sindromul "iritaţie menengială, febră stare generală influenţată spre comă şi examen lichid cefalo rahidian".

"Analizele au confirmat prezenţa meningococului. S-a efectuat ancheta epidemiologică, s-au identificat contacţii şi s-au stabilit măsuri în focar în primele 24 de ore", a precizat Onofrei.

Copilul de şapte luni este din municipiul Botoşani. El a fost internat pe 20 iulie la Spitalul de Pediatrie, după care cazul a fost direcţionat pe Secţia de Boli Infecţioase pe 21 iulie.  

"Şi în acest caz s-a confirmat în lichidul cefalo rahidian prezenţa meningococului. În primele trei ore s-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-au luat măsuri în focar. Cei doi copii sunt ţinuţi sub observaţie, starea acestora fiind stabilizată", a adăugat Lidia Onofrei. Este pentru prima dată în ultimii doi ani când s-au înregistrat două cazuri de meningită în numai o săptămână.

Potrivit medicilor de specialitate, meningita meningococică este o boală infecţioasă şi contagioasă produsă de meningococi şi caracterizată clinic prin meningită purulentă. Debutul acestei boli este brusc, cu frison, febră, cefalee, vărsături; la copii pot fi prezente convulsiile, de asemenea debutul se poate face cu comă. Poate afecta sistemul nervos, însă aceasta se face în grade variabile, cu delir, agitaţie psihomotorie, somnolenţă, chiar comă, pareze şi paralizii nesistematizate, incontinenţă vezicală sau glob vezical, convulsii. Evoluţia în absenţa tratamentului se face spre deces în 80-90% din cazuri. AGERPRES/(Cristian Lupaşcu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Durerea de cap si migrena Nu se poate aprecia cate persoane din intreaga lume sufera cu regularitate dureri de cap. Dar statisticile medicale arata ca aproape 90 la suta dintre durerile de cap sunt clasificate drept o contractie musculara sau, cum se spune de obicei, „dureri de cap din cauza incordarii".
Durerile de cap: tipuri, cauze, consecinte Cefaleea sau durerea de cap este unul dintre cele mai frecvente simptome din patologia umana. Initial este considerata ca un fapt aproape banal, apanaj al vietii stresante si suprasolicitante pe care o traim. Bolnavii se autotrateaza, la sfatul prietenilor, colegilor sau la recomandarile foarte insistente...
Constanţa: Numărul copiilor spitalizaţi cu toxiinfecţie alimentară a crescut Numărul copiilor internaţi cu toxiinfecţie alimentară la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, din grupul de 50 de dansatori sportivi aflaţi la Eforie Nord, a crescut, miercuri, la 19, dintre care 15 fete şi patru băieţi.
Durerile de cap - afecțiune minoră sau motiv de îngrijorare? Cine nu s-a confruntat cu o durere de cap, ușor supărătoare sau greu de suportat? Este foarte important să înțelegem cu ce durere ne confruntăm, să știm cum o tratăm și mai ales care sunt semnele care trebuie să ne trimită la medic.
Brăila: Copii internaţi în urma unei intoxicaţii cu ierbicid Un număr de 35 de copii dintr-o şcoală din comuna brăileană Cireşu au fost internaţi vineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila cu intoxicaţie, provocată cel mai probabil de la un ierbicid.
Ce este indigestia ? Sub aceasta denumire generoasa se ascund o suita de afectiuni foarte polimorfe cu cauze variate, cu manifestari diverse, cu evolutie si grad de gravitate diferite si cu o larga paleta de remedii terapeutice, ce au in comun degradarea actului fiziologic complex reprezentat de digestie si suferinta...