Cele mai citite
 


Olanda va solicita UE un ajutor financiar pentru producătorii săi de legume
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Olanda a anunţat marţi că va solicita Uniunii Europene un ajutor pentru producătorii săi de legume care se confruntă cu o scădere a exporturilor spre Germania, în urma epidemiei povocate de bacteria E.coli atribuită unor castraveţi, transmite France Presse.
'Secretarul de stat Hans Bleker a încheiat un acord cu sectorul prin care s-a angajat să caute mijloace pentru a trece peste acestă perioadă de incertitudini', a afirmat Ministerului Afacerilor Economice şi al Agriculturii, într-un comunicat.

'Acest lucru s-ar putea face, de exemplu, prin intermediul unei reglementări europene asupra fructelor şi legumelor. Pe termen scurt, aceasta ar putea aduce cel mult 10 milioane de euro', a adăugat aceeaşi sursă, precizând că sectorul ar urma de asemenea să furnizeze 10 milioane de euro pentru a obţine acest sprijin.

În Germania, unde autorităţile pun pe seama consumului de legume crude valul de contaminări cu E.coli, cererea de castraveţi, roşii, salate şi piper 'a scăzut complet', conform ministerului. Iar, exporturile acestor legume spre Germania reprezintă 1,1 miliarde de euro pe an pentru producătorii olandezi, potrivit aceleiaşi surse, iar un 'mare număr de producători sunt dependenţi de exporturile spre Germania'.

Epidemia de diaree mortală a făcut deja 15 morţi în Germania şi în Suedia, suspiciunile planând mai ales asupra castraveţilor biologici proveniţi din culturi de seră din Andaluzia /sudul Spaniei/. O contaminare de-a lungul lanţului de distribuţie nu a fost însă exclusă.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
România pierde zilnic 100.000 de euro din cauza blocării exporturilor de castraveţi către Germania şi Cehia Producătorii români pierd zilnic 100.000 de euro din cauza blocării exporturilor de castraveţi către Germania şi Cehia, a declarat, vineri, pentru Agerpres, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Rădulescu.
Castraveţi româneşti destinaţi comercializării în UE ar putea fi distribuiţi gratuit pe piaţa internă Castraveţii româneşti de seră destinaţi comercializării în ţările Uniunii Europene ar putea fi distribuiţi gratuit spitalelor şi caselor de bătrâni, după ce au fost blocate contractele în comerţul intracomunitar din cauza epidemiei produse de E.coli, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, secretarul...
Bacteria E.coli îi îngenunchează pe agricultori O bacterie mortală, din cauza căreia au murit deja 16 persoane, 15 dintre care în Germania, a tăiat apetitul consumatorilor pentru crudităţi, generând dificultăţi pentru agricultorii din întreaga Europă, comentează miercuri AFP.
România solicită despăgubirea tuturor producătorilor de castraveţi, CE vrea să dea bani doar pentru grupurile organizate România va solicita Comisiei Europene despăgubirea tuturor producătorilor de castraveţi afectaţi de scăderea vânzărilor şi de blocarea exporturilor din cauza epidemiei produse de bacteria E.coli, deşi forul european intenţionează să ofere despăgubiri doar pentru grupurile organizate de producători, a...
(Corespondenţă) Rusia: Interdicţia importului de legume din UE, o măsură firească Moscova, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Interdicţia temporară a importului de legume din Uniunea Europeană în Rusia reprezintă o măsură firească, în contextul epidemiei provocate de bacteria E.coli 0104, soldată cu victime, a declarat joi, într-un briefing de presă, purtătorul...