Cele mai citite
 


Opt din zece austrieci nu mai cumpără castraveţi, vinete şi roşii de teama bacteriei E.coli
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Teama de infectare cu bacteria intestinală E.coli enterohemoragică creşte şi în Austria, unde aproape opt din zece locuitori /78%/ afirmă că vor să renunţe temporar la consumul de castraveţi, vinete şi roşii. Potrivit aceluiaşi sondaj-fulger realizat de Oekonsult, 92% dintre cei chestionaţi declară că sunt îngrijoraţi şi urmăresc cu mare atenţie relatările presei pe acest subiect.
Un control efectuat luni de autorităţile sanitare în 33 de magazine vieneze cu produse bio a evidenţiat că acestea scoseseră de la vânzare castraveţii importaţi din Spania.
Deşi, conform sondajului, 95% dintre intervievaţi sunt de părere că legumele originare din Austria pot fi consumate fără probleme, teama de bacteria ucigaşă a scăzut şi vânzările de legume autohtone. LGV Frischgemüse, cel mai mare producător autohton, de pildă, a înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute vânzări cu 10% mai mici la castraveţi.
În supermarketurile Spar, clienţii sunt reticenţi în faţa sectorului de legume şi pun întrebări mult mai des, au constatat angajaţii. Rewe Group a informat că nu achiziţionează decât castraveţi autohtoni, renunţând preventiv la roşiile şi vinetele spaniole.
Ministrul sănătăţii, Alois Stöger, a declarat că apariţia unor cazuri de infectare cu bacteria E.coli enterohemoragică poate fi prevenită prin controale extinse.
În Austria s-au înregistrat deocamdată două cazuri de îmbolnăvire, la doi turişti germani internaţi vineri într-un spital din Linz. Ambii sunt în curs de însănătoşire.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Bacteria E.coli face ravagii în Austria în absenţă Corespondentul Agerpres, Irina Cristea, transmite: Ministrul austriac al agriculturii şi mediului, Nikolaus Berlakovich, a promis miercuri un pachet de măsuri în sprijinul fermierilor afectaţi de scăderea vânzărilor de legume din cauza crizei provocate de bacteria E.coli enterohemoragică.
Spania: Producătorii de fructe şi legume îşi distribuie produsele gratuit la Madrid Fermierii spanioli au distribuit miercuri gratuit în centrul capitalei Madrid 40.000 de kilograme de fructe şi legume pentru a demonstra că produsele agricole spaniole au fost acuzate pe nedrept pentru izbucnirea epidemiei de E.coli, relatează AFP.
Bacteria Eceh: Legumele spaniole şi germane interzise în Qatar Qatarul a interzis importul de castraveţi, roşii şi salată din Spania şi Germania, a anunţat sâmbătă agenţia oficială QNA, după numeroase contaminări cu bacteria Eceh care au făcut 19 morţi în Europa.
E.coli/castraveţi: Alarma trece dincolo de frontierele Germaniei Alarma privind infectarea cu bacteria Escherichia coli enterohemoragică (E.coli) s-a extins din Germania în ţările învecinate Austria, Danemarca şi Republica Cehă, precum şi în Suedia, relatează luni cotidianul spaniol El Pais, potrivit căruia Madridul ia în calcul posibilitatea de a cere socoteală pentru...
Bacteria E.coli îi îngenunchează pe agricultori O bacterie mortală, din cauza căreia au murit deja 16 persoane, 15 dintre care în Germania, a tăiat apetitul consumatorilor pentru crudităţi, generând dificultăţi pentru agricultorii din întreaga Europă, comentează miercuri AFP.
Comisarul UE pentru sănătate le cere consumatorilor să nu intre în panică din cauza epidemiei de E.coli Comisarul european pentru sănătate John Dalli face apel la consumatori să nu mai intre în panică din cauza epidemiei cauzată de bacteria E.coli în Germania, relatează site-ul thelocal.de.