Cele mai citite
 


Prahova: Aproximativ 700.000 de asiguraţi din judeţ, afectaţi de decizia medicilor de familie de a nu semna contractul cadru
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 700.000 de persoane care se regăsesc pe listele medicilor de familie din Prahova vor fi afectate de decizia cadrelor medicale de a nu semna contractul cadru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Simona Schnelbach.
Potrivit acesteia, medicii de familie nu vor semna acest contract pentru că normele de aplicare nu au fost publicate, în acest moment existând două proiecte în acest sens, unul elaborat de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi un altul de către Ministerul Sănătăţii.
'În clipa de faţă, avem un proiect de norme al Ministerului Sănătăţii şi un proiect de norme al CNAS. Aşa, pe surse, este o luptă între Casă şi minister. (...) Am hotărât că, indiferent dacă până la 1 iunie avem publicate norme, pentru faptul că nu am fost consultaţi, oricum nu semnăm contractul cadru', a afirmat Schnelbach.
În aceste condiţii, începând de miercuri, 1 iunie, medicii de familie din Prahova vor funcţiona în sistem privat, dar, timp de o săptămână nu vor percepe tarife pentru consultaţii, urmând ca, la expirarea acestui termen, consultaţiile să fie taxate.
Astfel, asiguraţii nu vor putea beneficia de reţete compensate şi gratuite, concedii medicale, bilete de internare în regim gratuit sau bilete de trimitere.
'E o inconştienţă din partea decidenţilor să ajungem ca întotdeauna pe ultima sută fără acte normative care să decidă tot ce înseamnă acordarea asistenţei sanitare. Am cerut un act adiţional pe o lună pentru a avea timp să discutăm despre actele normative, să fim consultaţi pentru aceste acte normative, pentru a nu crea disfuncţionalităţi în acest sistem', a mai declarat vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.
În judeţul Prahova sunt 360 de medici de familie, 250 dintre aceştia semnând pentru susţinerea acestei forme de protest. AGERPRES/(A- Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Unii medici de familie au eliberat reţete compensate şi gratuite Medici de familie din judeţele Arad, Iaşi, Prahova şi Bucureşti au eliberat reţete compensate şi gratuite în această perioadă. 'Chiar din 1 aprilie unele farmacii au primit reţete compensate şi gratuite', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara...
Prahova: Medicii de familie susţin că nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie au anunţat că nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care expiră la data de 31 martie, a declarat marţi vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Simona Schnelbach, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.
Prahova: Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a anunţat, vineri, la Sinaia, preşedintele Federaţiei Patronatelor de Medicina Familiei, Doina Mihăilă.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi bilete de trimitere vineri şi luni Medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi nici bilete de trimitere vineri şi luni, au declarat reprezentanţii Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie şi cei ai Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie.
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...