Cele mai citite
 


Prahova: Vârsta la care debutează consumul de tutun a scăzut drastic, susţin specialiştii
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vârsta la care debutează consumul de tutun a scăzut drastic în ultima perioadă, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, Diana Giurgiuveanu, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Prahova.
Potrivit acesteia, există cazuri de copii care încep să fumeze încă de la vârsta de 11-12 ani, specialiştii depunând eforturi pentru consilierea tinerilor şi direcţionarea lor spre activităţi sănătoase.
''Agenţia Naţională Antidrog lansează, azi (n.r. marţi), o campanie adresată tinerilor consumatori de tutun, mai ales că vârsta de debut la consumul de tutun a scăzut drastic în ultima perioadă de timp. Ne dorim să tragem un semnal de alarmă şi să le oferim tinerilor alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, prin implicarea lor în activităţi sportive şi artistice'', a declarat Diana Giurgiuveanu.
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Prahova a lansat, marţi, campania ''Să facem fiecare zi Ziua fără tutun'', marcând astfel ''Ziua Mondială fără Tutun''.
În cadrul acestei iniţiative, vor fi desfăşurate o serie de acţiuni cu scopul de a informa şi sensibiliza fumătorii cu privire la riscurile consumului de tutun. AGERPRES/(AS - Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Ziua Mondială Fără Tutun, sărbătorită de Ziua Copilului Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin organizează, miercuri, o serie de manifestări de informare, educare, sensibilizare a populaţiei, privind beneficiile unui stil de viaţă sănătos.
Prahova: Campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor O campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor este desfăşurată, în această perioadă, de Centrul de prevenire, evaluare, consiliere antidrog (CPECA) Prahova, sub denumirea "Alternative - în comunitatea ta drogurile nu îşi au locul", au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, ...
Braşov: Activităţi organizate de Ziua Mondială fără tutun Instituţia Prefectului Braşov, în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi Crucea Roşie, desfăşoară în perioada 25-31 mai campania "Braşovul alege viaţa", pentru a marca Ziua Mondială fără tutun din 31 mai.
Ziua mondială fără tutun, marcată prin mai multe manifestări în ţară (grupaj) În fiecare an, pe 31 mai, în toată lumea se sărbătoreşte Ziua mondială fără tutun.
Ziua mondială fără tutun În fiecare an, la 31 mai, se marchează Ziua mondială fără tutun. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi partenerii săi subliniază cu acest prilej riscurile pentru sănătate asociate consumului de tutun.