Cele mai citite
 


Prefectul Capitalei: Legea care reglementează situaţia câinilor fără stăpân, o ncesesitate pentru siguranţa cetăţenilor
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, susţine că Legea care reglementează situaţia câinilor fără stăpân este o necesitate pentru siguranţa cetăţenilor, în contextul în care marţi Camera Deputaţilor urmează să dea votul final cu privire la proiectul de lege care reglementează situaţia câinilor fără stăpân.
Într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES, prefectul arată că numai în Bucureşti, în ultimii doi ani, peste 20.000 de persoane au apelat la servicii medicale ca urmare a agresiunii câinilor fără stăpân, iar în luna ianuarie a acestui an, o persoană a decedat în sectorul 5 în urma atacurilor unor câini fără stăpân, Institutul de Medicină Legală precizând drept cauză exclusivă a decesului muşcăturile acestor câini.
"Am urmărit cu atenţie dezbaterile parlamentare pe marginea acestui proiect de lege. Am constatat că sunt păreri pro, dar şi contra legii, însă, dintre vocile contra, niciuna nu a pledat în favoarea siguranţei şi sănătăţii cetăţenilor, ci doar în favoarea păstrării câinilor pe străzi. Sper ca numărul deputaţilor care votează pentru strângerea câinilor fără stăpân de pe spaţiul public să fie mai mare decât cel al susţinătorilor ONG-urilor, care sub masca dragostei faţă de animale, îşi promovează interesele financiare'', a declarat prefectul Atănăsoaei.
El a adăugat că dacă va deveni lege, proiectul suspus dezbaterii ''va responsabiliza toate instituţiile implicate în gestionarea câinilor fără stăpân, atât sub aspectul sănătăţii şi siguranţei persoanelor, cât şi sub aspectul bunăstării animalelor".AGERPRES/(AS - Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Camera Deputaţilor: Proiect de lege depus de parlamentarii liberali privind activitatea de prevenţie în sănătate Parlamentarii liberali au depus miercuri la Camera Deputaţilor un proiect de lege prin care activitatea de prevenţie în sănătate să devină obligatorie prin programe cu finanţare bugetară aprobată de Parlament, bazată pe o strategie naţională pe termen lung.
Camera Deputaţilor: Ameninţarea şi lovirea personalului medical, pedepsite prin amendă şi închisoare Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege care incriminează faptele de ameninţare, lovire, sau alte violenţe, vătămare corporală şi vătămare corporală gravă săvârşite împotriva personalului sanitar aflat în exerciţiul funcţiunii prin stabilirea unor pedepse similare celor prevăzute...
Camera Deputaţilor a instituit Ziua Naţională a Ambulanţei pe 28 iulie Deputaţii au adoptat miercuri un proiect de lege care prevede instituirea Zilei Naţionale a Ambulanţei, pe 28 iulie, pentru recunoaşterea contribuţiei serviciilor de Ambulanţă în asigurarea şi menţinerea stării de sănătate a cetăţenilor.
Camera Deputaţilor: Fostele cadre militare active îndepărtate abuziv primesc reparaţii morale şi materiale Deputaţii au adoptat, marţi, un proiect de lege prin care fostele cadrelor militare active îndepărtate abuziv din armată după 23 august 1944 vor primi reparaţii morale şi materiale.
Proiect: Ministerul Sănătăţii propune restructurarea sistemul naţional de medicină legală şi al celui de transfuzie sanguină Ministerul Sănătăţii propune ca Sistemul naţional de transfuzie sanguină să aibă în structura sa un institut naţional, şapte centre regionale şi 34 de centre judeţene, iar Sistemul naţional de medicină legală să cuprindă Institutul Naţional de Medicină Legală ''Mina Minovici'' şi cinci institute regionale...
Cameră: Proiect privind asigurarea de fonduri pentru acordarea de ajutoare statelor cu care se încheie acorduri, adoptat Deputaţii au adoptat miercuri un proiect de lege care prevede că Ministerul Sănătăţii, ministerele şi instituţiile cu reţea sanitară proprie pot asigura fonduri pentru acordarea de ajutoare umanitare statelor cu care România încheie acorduri, înţelegeri, convenţii de colaborare în acest sens.