Cele mai citite
 


Prezenţa unor câini în clasă îi ajută pe elevi să se concentreze mai bine (studiu)
sâmbătă, 1 iunie 2013   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri
 

Prezenţa celor mai buni prieteni ai omului în clasă ar avea capacitatea să-i ajute pe elevi să fie mai puţin stresaţi, să se concentreze mai bine şi să aibă rezultate mai bune, scrie site-ul 20minutes.ch.

Chiara este o femelă labrador binevenită la şcoala din Bucheggberg (Elveţia). Învăţătoarea Barbara Rufer o aduce regulat în clasă, mai ales în zilele cu teste. 'Prezenţa Chiarei îi destinde pe elevi', declară SonntagsZeitung învăţătoarea, care are o clasă cu elevi de 12-13 ani.

Studiile au arătat că prezenţa câinilor le face bine elevilor. Ritmul cardiac, presiunea sanguină şi nivelul stresului scad, în timp ce capacitatea de concentrare creşte. Dacă în Germania au fost recenzaţi circa o sută de 'câini de şcoală', pentru Elveţia nu există statistici precise asupra numărului lor. Ei sunt toleraţi în clase, în pofida neîncrederii manifestate adesea de autorităţile şcolare. Pentru ca lucrurile să se schimbe, Barbara Rufer propune un curs consacrat acestui fenomen, care să aibă loc în iulie. Ar fi o premieră.

Nu toţi câinii sunt potriviţi pentru acest tip de experienţă. Ei trebuie să fie sociabili, calmi, atenţi, să nu muşte şi, mai ales, să le placă copiii, încheie 20minutes.ch.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Liceenii din Sfântu Gheorghe au prima relaţie sexuală la 17 ani şi vor să se căsătorească la 26 de ani - studiu Majoritatea liceenilor din municipiul Sfântu Gheorghe au prima experienţă sexuală la 17,5 ani şi intenţionează să se căsătorească abia după împlinirea vârstei de 26 de ani, relevă un studiu efectuat recent de Universitatea Sapientia.
Studenţii în Germania sunt mai stresaţi decât cei care lucrează (sondaj) Studenţii din Germania suferă de un nivel ridicat al stresului, mai mare chiar decât al persoanelor angajate, potrivit unui sondaj dat publicităţii marţi, citat de agenţia DPA.
Demonstraţii practice pe un simulator 3D, pentru studenţii de la Stomatologie Studenţii de la Facultăţile de Medicină Dentară vor putea să dobândească experienţă profesională încă din anul III de studiu prin intermediul unui sistem de simulare asistată pe calculator 3D, a declarat prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină...
Memoria mamelor care îngrijesc copii cu dizabilităţi poate avea de suferit (studiu) Mamele copiilor cu handicap ar putea deveni mai uituce odată cu înaintarea în vârstă decât alte mame, potrivit unui nou studiu care sugerează că stresul de a fi părintele unui copil cu dizabilităţi afectează memoria mamelor de-a lungul timpului, relatează Reuters.
Un studiu genetic oferă în premieră perspectiva asupra unei posibile origini biologice a schizofreniei Riscul de schizofrenie al unei persoane este crescut în cazul în care moşteneşte variante specifice ale unei gene având legătură cu "tăierile sinaptice", adică eliminarea conexiunilor dintre neuroni, relevă un studiu bazat pe analiză genetică efectuat de cercetătorii de la Stanley Center for Psychiatric...
Studiu privind utilizarea pilulei contraceptive în ţările europene Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Un studiu pan-european iniţiat de Bayer Schering Pharma a indicat faptul că majoritatea femeilor din Europa cu vârsta cuprinsă între 15 sau 18 ani şi 49 de ani utilizează sau au utilizat pilula contraceptivă.