Cele mai citite
 


Primarul Iaşiului solicită ca DNA să deblocheze conturile CET
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 180.000 de persoane, opt spitale, 72 de şcoli, creşe, grădiniţe riscă să rămână fără apă caldă, afirmă primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, în scrisoarea deschisă transmisă marţi şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu speranţa că astfel se va ajunge la deblocarea conturilor Centralei Electro-Termice.
Adrese similare au fost înaintate de conducerea municipalităţii ieşene şi Ministerului Public, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a li se explica că nerespectarea contractelor va conduce fie la debranşarea acestora, fie la zeci de acţiuni în instanţă, cu consecinţe deosebit de grave.
Cel mai grav însă, susţine Nichita, nefurnizarea apei calde către opt spitale din care patru sunt spitale regionale va conduce la grave disfuncţionalităţi în continuarea desfăşurării actului medical, putându-se ajunge la creşterea numărului de infecţii intra-spitaliceşti şi chiar la epidemii. Totodată, actul chirurgical poate fi afectat grav având în vedere faptul că zilnic numai în Spitalul "Sfântul Spiridon" se efectuează aproximativ 50 de intervenţii chirurgicale.
"DNA - Serviciul teritorial Iaşi a procedat prin proces verbal de aplicare a sechestrului la indisponibilizarea şi declararea ca sechestrate, în vederea confiscării, a sumelor de bani disponibile în conturile bancare deţinute de SC Centrala Electrică de Termoficare (CET) Iaşi la băncile din Iaşi. Ca urmare a acestei măsuri, activitatea societăţii va înceta în cel mai scurt timp, având în vedere imposibilitatea de a efectua orice fel de achiziţii, în mod special achiziţionarea de combustibili tehnologici. Pe cale de consecinţă, nu vor putea fi onorate obligaţiile societăţii referitoare la furnizarea energiei electrice în sistemul energetic naţional, către societăţile distribuitoare de energie electrică desemnate de ANRE, obligaţiile societăţii de furnizare a apei calde de consum pentru cei peste 200.000 de clienţi din Iaşi - persoane fizice, agenţi economici, unităţi spitaliceşti, unităţi de educaţie", se precizează în adresa trimisă şefului DNA Iaşi, procurorul Sorin Călin.
Nichita subliniază în scrisoarea deschisă că sechestrul pus pe banii CET Iaşi pune în pericol proiectul privind "reabilitarea sistemului de termoficare în municipiul Iaşi în vederea conformării cu standardele de mediu privind emisiile în atmosferă şi pentru creşterea eficienţei energetice în alimentarea cu căldură urbană".
În valoare de 63 milioane de euro, proiectul aflat în derulare are o finanţare din fonduri europene şi guvernamentale, iar blocarea conturilor va duce la grave repercursiuni asupra îndeplinirii condiţiilor contractuale, una dintre acestea fiind ca obiectivul finanţat să funcţioneze cel puţin cinci ani după finalizarea investiţiei.
Adresa a fost trimisă de municipalitate după ce DNA Iaşi a cerut, începând de luni, indisponibilizarea şi declararea ca sechestrate, în vederea confiscării, a sumelor de bani disponibile în conturile bancare deţinute de furnizorul de apă caldă şi căldură - CET. AGERPRES/(A, AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Iaşi: Spitalul de Recuperare se va dota cu 10 paturi noi Conducerea Spitalului Clinic de Recuperare din Iaşi a reuşit să obţină finanţare pentru dotarea Secţiei Reumatologie cu mobilier special de spital, susţin reprezentanţii unităţii medicale.
Iaşi: Primarul Chirica a discutat cu reprezentanţii Băncii Mondiale despre noile proiecte care au nevoie de finanţare Reprezentanţii municipalităţii ieşene au avut o întâlnire cu o delegaţie a Băncii Mondiale (BM) în România, condusă de Elisabetta Capannelli, director de ţară al instituţiei în România.
Avocaţii managerului Institutului Cardiovascular din Iaşi susţin că procurorii caută dosarele cu achiziţii Achiziţiile publice şi achiziţiile prin fonduri europene sunt printre motivele pentru care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au descins joi la Institutul de Boli Cardiovasculare 'George Georgescu' din Iaşi, susţine avocatul Ciprian Mitoşeriu, apărătorul prof.univ.dr. Grigore Tinică, managerul...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Iaşi: Sute de persoane şi-au luat rămas bun de la membrii echipajului SMURD decedaţi în Republica Moldova Sute de cadre medicale, personal SMURD, ISU şi de la alte instituţii au venit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi pentru a-şi lua rămas bun de la cei trei membri ai echipajului elicopterului SMURD care au murit în timpul unei intervenţii de salvare efectuate joi în Republica Moldova.