Cele mai citite
 


Primul caz de infectare cu E.coli din Spania, la un tânăr din San Sebastian
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat în vârstă de 41 de ani se află în continuare internat în stare gravă într-un spital din localitatea spaniolă San Sebastian, cu simptome de infectare cu bacteria E.coli, potrivit cotidianului 'Berria', citat marţi de El Mundo.
Se pare că tânărul a fost acum câteva zile în Germania, unde s-au înregistrat 329 de cazuri de infecţie şi 14 decese. Cazuri au fost înregistrate şi în Danemarca, Marea Britanie, Olanda şi Austria, dar majoritatea pacienţilor au contractat infecţia în Germania.

Surse comunitare au confirmat primele două cazuri din afara Uniunii Europene, în SUA, şi este vorba de două persoane provenite din Germania.

'Criza castraveţilor' s-a declanşat săptămâna trecută, când funcţionarii germani au afirmat că unul dintre focare l-ar putea constitui castraveţii spanioli importaţi de Germania, dar mai trebuie să se efectueze unele analize.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cazuri de infecţie cu bacteria E.coli şi în Republica Cehă Următoarea ţară, după Germania, Franţa, Suedia, Danemarca şi Marea Britanie, care a anunţat cazuri de infecţie cu bacteria E.coli este Republica Cehă, iar până în prezent Belgia nu a fost afectată, informează luni postul de televiziune naţional belgian RTBF.
Primul caz de infecţie cu coronavirusul MERS în Thailanda Ministerul Sănătăţii Publice din Thailanda a informat joi despre primul pacient infectat cu coronavirusul care provoacă MERS (Middle Eastern Respiratory Syndrome), relatează EFE.
Bacteria E.coli: cazuri raportate în 12 ţări, potrivit OMS Douăsprezece ţări au raportat cazuri de contaminare cu bacteria E.coli enterohemoragică care a provocat până în prezent moartea a 18 persoane, majoritatea în Germania, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, relatează AFP.
Sursa contaminării legumelor nu a fost identificată, alerta privind consumul acestora în stare crudă rămâne valabilă Sursa contaminării legumelor cu o bacterie aflată la originea mai multor decese nu a fost identificată, au afirmat duminică autorităţile germane, precizând că alerta generală privind fructele şi legumele rămâne valabilă.
(Corespondenţă) E.coli/Dalli: Testele din Germania nu au confirmat că sursa contaminării este Spania Bruxelles, 1 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Testele pe castraveţi importaţi din Spania, efectuate până acum de către autorităţile germane responsabile pentru siguranţa alimentară, nu au confirmat prezenţa shiga-toxinei E.coli de tip O104, ce produce sindromul hemolitic uremic...
E.coli/castraveţi: Alarma trece dincolo de frontierele Germaniei Alarma privind infectarea cu bacteria Escherichia coli enterohemoragică (E.coli) s-a extins din Germania în ţările învecinate Austria, Danemarca şi Republica Cehă, precum şi în Suedia, relatează luni cotidianul spaniol El Pais, potrivit căruia Madridul ia în calcul posibilitatea de a cere socoteală pentru...