Cele mai citite
 


Raed Arafat: Contractul-cadru pentru 2011 va fi semnat de MS, dar fără actualele criterii de internare
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Contractul-cadru pentru 2011 va fi semnat de Ministerul Sănătăţii, dar fără criteriile de internare propuse de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, potrivit subsecretarului de stat Raed Arafat.
"Nu suntem împotriva criteriilor de internare, dar acestea trebuie să fie foarte bine stabilite, fără impact negativ asupra pacientului. Criteriile trebuie privite în contextul fiecărui caz în parte", a precizat marţi subsecretarul de stat.
El a susţinut că Ministerul Sănătăţii nu a fost consultat când au fost stabilite aceste criterii. Criteriile pentru internare de urgenţă erau stabilite prin ordin al ministrului încă din 2007 şi ele vor rămâne în vigoare.
"Fiecare caz este un caz individual. Nu este acelaşi lucru dacă face febră timp de trei sau cinci zile un bătrân de 75 de ani cu un copil cu roşu în gât care poate merge acasă fără internare. În cazul unui pacient în vârstă lucrurile pot să se complice", a explicat Raed Arafat.
El a admis că sunt şi internări abuzive, dar asta constituie un alt subiect.
În opinia sa, aceste criterii stabilite de CNAS nu sunt obiective şi deci nu pot fi aplicate. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Raed Arafat: Bugetul alocat pentru scleroză multiplă, la fel ca anul trecut Ministerul Sănătăţii a solicitat Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) continuarea Programului naţional de prevenţie secundară a invalidităţii şi recăderilor la bolnavii cu scleroză multiplă, bugetul alocat fiind de aproximativ 96 de milioane de lei, comparabil cu cel de anul trecut, a declarat...
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
MS: Bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate va fi suplimentat la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii anunţă că la rectificarea bugetară din această lună bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate (FNUASS) va fi suplimentat în vederea plăţii arieratelor înregistrate la nivelul spitalelor publice.
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.