Cele mai citite
 


Rata şomajului în Japonia a crescut la 4,7% în aprilie, pentru prima dată în şase luni
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rata şomajului a crescut în Japonia la 4,7% de la 4,6% în martie, prima creştere înregistrată în ultimele luni din cauza impactului cutremurului masiv şi al tsunamiului din luna martie, informează guvernul nipon marţi, relatează Kyodo.
Datele date publicităţii de Ministerul Afacerilor Interne şi Comunicaţiilor nu includ şi cifrele statistice din cele trei prefecturi cele mai afectate de cutremurul şi tsunamiul de la 11 martie, respectiv Iwate, Miyagi şi Fukushima.

De asemenea, a scăzut numărul joburilor disponibile pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, pentru prima dată în ultimele 17 luni. Astfel, în aprilie existau în Japonia 61 de slujbe la o sută de persoane care doreau să se angajeze, faţă de 63 în martie, indică Ministerul Muncii şi Sănătăţii.

Numărul şomerilor s-a ridicat la 29,2 milioane, cu 20.000 mai mulţi decât cu o lună în urmă. De asemenea, numărul concedierilor a crescut în aprilie cu 40.000.

Rata şomajului a rămas neschimbată în rândul bărbaţilor, la 5%, în timp ce aceasta a crescut la 4,2% de la 4,1% în rândul femeilor, prima creştere din ultimele două luni.

Nu în ultimul rând, numărul persoanelor care au o slujbă în Japonia s-a ridicat în aprilie la 59,69 milioane, cu 140.000 mai puţine decât cu o lună în urmă.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Japonia: Peste 6.000 de locuri de muncă au fost oferite supravieţuitorilor dezastrului din 11 martie Un total de 6.404 de locuri de muncă au fost oferite în întreaga Japonie supravieţuitorilor cutremurului şi tsunamiului din 11 martie care au devastat coasta nord-estică a Japoniei, au anunţat luni oficiali ai Ministerului nipon al Muncii, relatează Kyodo.
Victimele cutremurului din Japonia, comemorate la un an de la tragedie Un an de la cutremurul din Japonia a fost marcat miercuri într-o ceremonie organizată de Ambasada niponă la Bucureşti.
Japonia: Urme de iod radioactive, în glanda tiroidă a copiilor de la Fukushima Urme de elemente radioactive au fost detectate în glanda tiroidă a 45% din copiii din Fukushima şi împrejurimile centralei nucleare, grav avariată de cutremurul şi tsunami de la 11 martie, au anunţat joi surse oficiale locale, citate de AFP.
Japonia: Spital mobil american, în ajutorul victimelor recentei catastrofe naturale Un spital de oftalmologie mobil, adus de la Miami pe calea aerului, a început să-şi ofere vineri serviciile persoanelor aflate în nevoie din regiuni din nord-estul Japoniei, care nu au acces la îngrijiri medicale, după cutremurul urmat de tsunami de la 11 martie, informează Kyodo.
Japonia: Autorităţile interzic consumul de anghile pescuite în zona Fukushima Din cauza nivelului ridicat de radioactivitate, autorităţile japoneze au interzis miercuri comercializarea şi consumul de anghile de nisip pescuite în împrejurimile centralei nucleare de la Fukushima, grav avariată de cutremurul şi tsunami de la 11 martie, informează AFP.
China somează Japonia să furnizeze imformaţii rapide cu privire la nivelul de radiaţie înregistrat Beijing, 17 mar /Agerpres/ - Guvernul chinez a somat Japonia să furnizeze informaţii prompte şi corecte cu privire la orice modificare înregistrată în ceea ce priveşte scurgerile de radiaţii de la centrala de la Fukushima, afectată de cutremurul şi de tsunamiul produse vineri, transmite joi Reuters.