Cele mai citite
 


România, premiată la Festivalul Internaţional de Film pentru copii "CIAK Junior" de la Treviso
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
România reuşeşte pentru al doilea an consecutiv să plece cu premii de la Festivalul Internaţional de Film pentru copii "CIAK Junior" desfăşurat în Treviso, Italia, informează un comunicat al producătorului peliculei, Valentin Dimulescu, transmis marţi Agerpres.
La cea de-a 22-a ediţie a festivalului, România a fost reprezentată de producţia Televiziunii publice "Inimă de mamă", care a fost nominalizată la cinci categorii - Cel mai bun film, Cel mai bun actor în rol principal, Medalia Fellini acordată de UNESCO, Premiul publicului şi Cel mai bun subiect -, reuşind să-şi adjudece două trofee, pentru "Cel mai bun subiect" şi "Cel mai bun film din România".
"Tema din care a fost inspirat scenariul filmului 'Inimă de mamă' a fost scrisă de copiii Alexandru Tedi Bartan, în vârstă de 14 ani, şi Tudor Dobrescu, în vârstă de 15 ani, după care noi am realizat pelicula", a declarat marţi, pentru AGERPRES, producătorul filmului, Valentin Dimulescu.
Povestea are la bază drama unei fetiţe rămase orfană în urma unui accident rutier în care ambii părinţi au decedat. Ajunsă într-un centru de plasament şi obligată de alţi doi orfani să cerşească pe străzi, Miruna păstrează în memorie strălucirea ultimului Crăciun petrecut în familie. Calvarul micuţei ia sfârşit atunci când femeia care a primit inima mamei sale prin transplant se hotărăşte să o înfieze.
În concurs au fost prezentate 17 producţii din nouă ţări - Germania, Israel, Italia, Belgia, China, Franţa, Croaţia, India şi România.
În 2010, echipa care a câştigat la actuala ediţie două premii a adus în România Medalia Fellini şi Trofeul pentru cel mai bun film, cu producţia "Steaua norocoasă".AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Institutul Inimii pregăteşte primul transplant de inimă artificială din România Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca pregăteşte primul transplant de inimă artificială din România prin mai multe demersuri care privesc legalitatea tuturor procedurilor, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, directorul Institutului Inimii, Tudor Simionescu.
Comunicat de presă - Elite Art Club UNESCO Haoran Li, marele câştigător al Concursului Internaţional de Dirijat Bucureşti Jeunesses Musicales - editia a V-a
Dr. Victor Zota: România a înregistrat anual o creştere progresivă de 30% în domeniul transplantului Anul acesta au fost realizate transplanturi cu organe prelevate de la 23 de donatori aflaţi în moarte cerebrală, 2011 fiind cel mai bun an din punct de vedere al donatorilor, a declarat joi, pentru AGERPRES, dr. Victor Zota, coordonator naţional pentru transplant.
Prof.dr. Mircea Bârsan: Inima artificială va salva pacienţii cu insuficienţă cardiacă cronică - interviu - Prof.univ.dr. Mircea Bârsan, renumitul chirurg de la Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care vorbeşte despre premisele realizării primului transplant de inimă artificială din România.
ŞTIINŢÃ: Primul transplant hepatic din România Primul transplant de ficat efectuat în România a avut loc în 1997, la Institutul Clinic Fundeni (în prezent centrul de Chirurgie Generală şi Transplant hepatic Fundeni). Autorul acestei intervenţii este prof. dr. Irinel Popescu.
Eveniment de anvergură pentru marcarea a 20 de ani de transplant renal în România Personalităţi ale vieţii publice, alături de specialişti din ţară şi de peste hotare în domeniul transplantului renal şi pacienţi care au beneficiat de transplanturi au fost prezenţi vineri, la Cluj-Napoca, la sesiunea aniversară de marcare a 20 de ani de la primul program european de transplant renal...