Cele mai citite
 


Sectorul horto-pomicol spaniol trece prin cea mai mare criză comercială
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sectorul horto-pomicol spaniol se confruntă cu cea mai mare criză comercială din istorie, din cauza unei 'probleme sanitare' apărute în Germania, a declarat marţi preşedintele Cooperativelor agroalimentare din Spania, Fernando Marcen, care a afirmat că exporturile sunt 'practic paralizate', transmite EFE.
Marcen a avertizat totodată că mii de locuri de muncă se află în pericol şi a subliniat că exporturile au de suferit foarte mult deoarece anumite ţări au decis să nu mai primească produse horto-pomicole spaniole doar pentru a 'nu avea apoi probleme de imagine'.

'Este o adevărată nebunie', a menţionat Marcen, care a criticat faptul că autorităţile germane dau vina pe un transport de castraveţi pentru izbucnirea epidemiei de E.coli, care a făcut 16 morţi şi a îmbolnăvit până acum 1.200 de persoane.

Potrivit opiniei lui Marcen, ar fi vorba de o 'problemă sanitară' care afectează zona oraşului Hamburg, deoarece este a treia oară când aici izbucnesc epidemii importante de origine bacteriană în ultimii câţiva ani.

Preşedintele Cooperativelor agroalimentare a ţinut să precizeze faptul că în Spania au existat crize alimentare 'nesemnificative' faţă de cele din alte ţări, iar acest lucru s-a datorat acţiunilor de control 'foarte riguroase', efectuate inclusiv pe câmpurile de cultură. Marcen a subliniat că este sigur că produsele spaniole 'nu au nicio problemă'.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
Bacteria E.coli îi îngenunchează pe agricultori O bacterie mortală, din cauza căreia au murit deja 16 persoane, 15 dintre care în Germania, a tăiat apetitul consumatorilor pentru crudităţi, generând dificultăţi pentru agricultorii din întreaga Europă, comentează miercuri AFP.
Germania: Bacteria, care a cauzat moartea a cel puţin două persoane, găsită în castraveţi din Spania Bacteria E.coli enterohemoragică (Eceh), care a cauzat moartea a cel puţin două persoane şi îmbolnăvirea altor câteva sute în Germania, a fost găsită în castraveţi proveniţi din Spania, au anunţat joi autorităţile sanitare din Hamburg, potrivit AFP.
Comisarul Cioloş va anunţa miercuri majorarea ajutorului financiar destinat compensării agricultorilor afectaţi de criza E.coli Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, va anunţa miercuri că va creşte 'semnificativ' valoarea compensaţiilor acordate agricultorilor afectaţi de criza provocată de bacteria E.coli, transmite EFE.
Bacteria EHEC: Spania se plânge Germaniei şi UE Spania s-a plâns Germaniei şi Uniunii Europene în legătură cu procedura urmată după detectarea pe teritoriul german a unor cazuri de infecţie cu bacteria intestinală EHEC (E.coli enterohemoragic), care ar proveni din castraveţi spanioli, a anunţat vineri secretarul de stat pentru mediul rural şi apă...
Oraşul din centrul crizei E.coli Hamburg este centrul unei crize care a izbucnit cu aproape trei săptămâni în urmă. Începând cu marţea trecută (24 mai), 15 persoane au murit şi peste 1.100 suferă de efectele infecţiei cu bacteria E. coli, iar mulţi sunt plasaţi la secţia de terapie intensivă, scrie New York Times în ediţia de marţi...