Cele mai citite
 


Sibiu: Numărul mic al medicilor de expertiză afectează invalizii
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel puţin 50 de sibieni invalizi din tot judeţul, care doresc să se pensioneze din cauza bolii, aşteapă zilnic la uşa celor doi medici de expertiză care consultă în municipiul Sibiu, din care unul lucrează două zile pe săptămână, în municipiul Mediaş, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Elena Cernea, directorul Casei judeţene de Pensii Publice (CJPP).
''Este foarte greu. Nu găsim medic specialist care să lucreze pe o perioadă determinată, postul fiind blocat, pentru că titularul este doamna senator Mineva Boitan'', a explicat situaţia Elena Cernea.
Ea a precizat că cei peste 21.000 de pensionari de invaliditate din judeţ, plus cei care se îmbolnăvesc şi cer o asemenea pensie ar trebui să fie consultaţi de trei medici specialişti de expertiză, însă acum există doar doi, care lucrează cu o asistentă ce a fost sancţionată anul trecut, pentru nereguli.
Pensionările invalizilor sibieni din ultimii ani au făcut o victimă şi în rândul medicilor de expertiză şi aşa puţini.
În 2010, o comisie de control a CJPP a analizat pensionările şi a decis sancţionarea doctoriţei şi a asistentei de la Sibiu, însă medicul a demisionat, după care s-a pensionat. Locul lui a fost preluat de medicul specialist din Mediaş, care de un an de zile face naveta pe o distanţă de 100 de km, pentru a consulta de trei ori pe săptămână pacienţii invalizi din municipiul Sibiu.
Asprirea condiţiilor de pensionare pentru invalizi a dus la o scădere a acordării acestor pensii. Astfel, în primele cinci luni din 2011, 231 de sibieni au solicitat pensia de invaliditate, faţă de 618 cereri de acest fel înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. AGERPRES/ (A, AS - Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Primul medic demis în judeţ pentru nereguli în dosarele de pensionare Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Sibiu a decis încetarea contractului cu unul dintre medicii care făceau expertiză, fiind vorba de o doctoriţă în vârstă de aproape 70 de ani, suspectată că întocmea dosare de pensionare ilegale.
Sibiu: Medicii care au acordat scutiri medicale pentru orele de educaţie fizică vor fi verificaţi Sibiu, 27 ian /Agerpres/ - Toţi medicii sibieni care au eliberat, de la începutul anului şcolar, scutiri medicale pentru orele de educaţie fizică vor fi verificaţi, în premieră, de colegi de-ai lor, medici specialişti, reuniţi într-o comisie special creată de Direcţia de Sănătate Publică, prin ordin...
Preşedintele CJ Brăila: Nimeni nu vrea să preia şefia Serviciului de Expertiză Medicală, după descinderea DNA Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Viorel Mortu, a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că se caută soluţii pentru găsirea unui înlocuitor pentru şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, Ana Boală, care a fost arestată preventiv pentru 29 de zile...
Sibiu: Pensionari decedaţi, somaţi cu executarea silită de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Pe numele câtorva pensionari decedaţi din judeţul Sibiu au fost trimise somaţii de executare silită dacă în termen de 15 zile, în cazul în care nu îşi achită măcar o parte din plata contribuţiilor la Fondul de Sănătate, pentru ultimii cinci ani, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, Gheorghe...
EXCLUSIV Sibiu: Prima Comisie privind situaţia creată de căpuşe - constituită la nivelul prefecturii O comisie formată din zece specialişti de la diverse instituţii se va reuni, marţi, la Prefectură, pentru a discuta situaţia pacienţilor, victime ale căpuşelor, şi soluţiile de prevenire a bolilor cauzate de acestea.
Sibiu:Cămin spital modernizat cu fonduri UE, dar părăsit de infirmiere Sibiu, 7 sep /Agerpres/ - Căminul spital din oraşul Sălişte, una din cele trei unităţi de asistenţă medico-socială din judeţul Sibiu, va fi modernizat şi extins în următorii doi ani cu fonduri europene, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 3,5 milioane de lei, a anunţat marţi, într-o conferinţă...