Cele mai citite
 


Situaţia contaminărilor cu bacteria E.coli s-ar putea înrăutăţi (expert)
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Situaţia contaminărilor cu bacteria E.coli, identificată în castraveţi, s-ar putea înrăutăţi în următoarele zile, după ce 14 persoane au murit, iar alte câteva sute s-au îmbolnăvit în Germania, atrage atenţia un om de ştiinţă german, potrivit BBC News.
"Sperăm că numărul de cazuri va scădea, dar ne temen că (situaţia) se va înrăutăţi", a spus Oliver Grieve, de la Centrul Medical Universitar Schleswig-Holstein, unde sunt tratate numeroase victime.

Se consideră că la originea contaminărilor sunt castraveţi importaţi din Spania. Oficialii spanioli au respins acuzaţia, susţinând că nu se ştie cu exactitate când şi unde au fost contaminate legumele.

Institutul Robert Koch (RKI), institutul naţional de prevenire a bolilor din Germania, a confirmat existenţa a 329 de cazuri de îmbolnăvire, deşi unele informaţii fac referire la 1.200 de cazuri.

Autorităţile suedeze au anunţat că 36 de persoane, care au călătorit în nordul Germaniei, sunt suspectate de infestare cu E.coli. Cazuri de îmbolnăvire au mai fost înregistrate în Elveţia, Danemarca, Olanda şi Marea Britanie.

În multe situaţi, infecţiile gastrointestinale au dus la sindromul hemolitic şi uremic (HUS), care cauzează probleme la rinichi şi poate fi mortal.

Castraveţii organici din Spania, importaţi de Germania şi apoi exportaţi spre alte ţări europene, sunt suspectaţi de a fi sursa infecţiei. Castraveţi din oraşele Almeria şi Malaga au fost identificaţi ca posibile surse de contaminare, conform unei purtătoare de cuvânt a UE, reaminteşte BBC News.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cazuri de infecţie cu bacteria E.coli şi în Republica Cehă Următoarea ţară, după Germania, Franţa, Suedia, Danemarca şi Marea Britanie, care a anunţat cazuri de infecţie cu bacteria E.coli este Republica Cehă, iar până în prezent Belgia nu a fost afectată, informează luni postul de televiziune naţional belgian RTBF.
(Corespondenţă) E.coli/Dalli: Testele din Germania nu au confirmat că sursa contaminării este Spania Bruxelles, 1 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Testele pe castraveţi importaţi din Spania, efectuate până acum de către autorităţile germane responsabile pentru siguranţa alimentară, nu au confirmat prezenţa shiga-toxinei E.coli de tip O104, ce produce sindromul hemolitic uremic...
Castraveţi româneşti destinaţi comercializării în UE ar putea fi distribuiţi gratuit pe piaţa internă Castraveţii româneşti de seră destinaţi comercializării în ţările Uniunii Europene ar putea fi distribuiţi gratuit spitalelor şi caselor de bătrâni, după ce au fost blocate contractele în comerţul intracomunitar din cauza epidemiei produse de E.coli, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, secretarul...
(Corespondenţă) PE va organiza o dezbatere la Strasbourg despre cazurile de îmbolnăvire cu E.coli Bruxelles, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Evoluţiile serioase din mai multe state membre UE referitoare la contaminarea cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), soldată deja cu 10 decese confirmate în Europa, au determinat Parlamentul European să includă o dezbatere...
(Corespondenţă)Belgia, încă neatinsă de bacteria entero-hemoragică E.coli Bruxelles, 3 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) semnalată la începutul lunii mai în Germania şi care a provocat deja 18 decese în Germania şi Suedia nu a afectat deocamdată Belgia.
Spania va cere ajutoare de la UE pentru pierderile cauzate de acuzaţiile legate de contaminarea castraveţilor Guvernul spaniol va cere ajutoare de la Uniunea Europeană pentru a compensa pierderile suferite de sectorul agricol în urma temerilor apărute în scandalul castraveţilor infectaţi, a anunţat luni ministrul spaniol al Mediului, Rosa Aguilar. Potrivit Rtve.es, ea a estimat pierderile la 200 de milioane...