Cele mai citite
 


Somaco Grup Prefabricate a achiziţionat cu 4 milioane de euro fabrica G&D Teiuş
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Producătorul de prefabricate pentru construcţii - Somaco Grup Prefabricate a achiziţionat cu patru milioane de euro fabrica G&D Teiuş (jud. Alba, centru-vest) devenind astfel producătorul cu cea mai mare capacitate de producţie pentru elemente prefabricate din beton utilizate în domeniul construcţiei centrelor comerciale, logistice sau de producţie şi în domeniul infrastructurii, informează un comunicat al companiei.
Investiţia totală în fabrica preluată de la G&D Teiuş va depăşi şase milioane euro, incluzând preţul de achiziţie al fabricii de aproximativ patru milioane euro şi investiţiile ce vor fi realizate în extinderea gamei de produse.
"Somaco Grup Prefabricate, prin cele patru fabrici, are din acest moment capacitatea de producţie, tehnologică şi managerială să livreze soluţii din prefabricate pentru construcţii de infrastructură, civilă sau industrială oriunde în ţară", a declarat directorul general Somaco, Gabriel Colobaţiu, la finalizarea tranzacţiei.
Fabrica G&D Teiuş preluată de Somaco este dotată cu tehnologie şi asigură cea mai mare capacitate de producţie de pereţi prefabricaţi din România şi, de asemenea, este una din cele mai mari capacităţi pentru elemente pretensionate. Fabrica, construită de la zero şi finalizată acum trei ani de firma italiană G&D Prefabricatti, se întinde pe aproximativ 50.000 de metri pătraţi, iar hala de producţie are peste 11.000 mp.
  Achiziţia a fost finalizată pe data de 24 mai 2011 şi a fost integral finanţată de acţionarul Somaco Grup Prefabricate, compania suedeză de investiţii Oresa Ventures.
'Această achiziţie este în linie cu strategia noastră de a investi în firme româneşti care pot deveni lider în industria în care activează. Somaco Grup Prefabricate este singura companie din domeniu care a investit în ultimii doi ani sume semnificative, respectiv peste 10 milioane de euro, în modernizare, dezvoltarea managementului, a resurselor umane şi în extinderea geografică. Această achiziţie demonstrează încrederea noastră în potenţialul României pe termen lung şi în calitatea oamenilor pe care i-am atras în Somaco Grup Prefabricate', a declarat Cornel Marian, director Oresa Ventures, fondul de investiţii care deţine compania Somaco.
Somaco produce materiale de construcţii în cele patru fabrici ale sale (Buzău-sud, Adjud-est, Roman-est şi Teiuş), acoperind o gamă diversificată de produse: BCA, prefabricate pentru infrastructură, prefabricate pentru construcţii civile şi industriale. Somaco Grup Prefabricate reprezintă reunirea într-o singură firma a 4 mari fabrici pe care Oresa Ventures le-a achiziţionat în România.
Oresa Ventures este o companie de investiţii cu origini suedeze, activă în România din 1997, având în portofoliu Fabryo (lider pe piaţa vopselelor decorative), Somaco Grup Prefabricate, Kiwi Finance (cel mai mare broker de credite imobiliare şi ipotecare), Trinity sau firmele pe care le-a finanţat în trecut cum ar fi La Fântâna, Motoractive, Credisson, Flanco, Medicover, Synevo, Brewery Holding (Ciuc). AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Consiliul Judeţean Sibiu Conferinţa de presă, joi, 14 iulie 2016
Qualicaps România a finalizat extinderea fabricii pentru producţia de capsule tari din gelatină Qualicaps România a finalizat extinderea fabricii pentru producţia de capsule tari din gelatină, în urma unei investiţii de 10,4 milioane de euro, care va avea ca rezultat o creştere de 45% a capacităţii anuale a fabricii, se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES.
Fundaţia Vodafone România - investiţii de 15 milioane euro în programe sociale Fundaţia Vodafone România a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, organizată cu ocazia aniversării a 15 ani de activitate în România, că investiţiile derulate în peste 700 de programe sociale se ridică, până în prezent, la valoarea de 15 milioane euro.
Nicolăescu: Statul, ca acţionar la Antibiotice Iaşi, dă posibilitatea realizării de investiţii pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie Hotărârea de guvern şi memorandumul cu privire la Antibiotice Iaşi aprobate în şedinţa Executivului de miercuri au ca scop protejarea producţiei de medicamente din România, 50% din profitul estimat în bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2013 al întreprinderii urmând să fie utilizat pentru investiţii...
Alba: Zeci de milioane de lei investiţi de Consiliul Judeţean în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Alba a investit în ultimii ani 30 de milioane de lei în reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, alte 10 milioane de lei fiind preconizate a fi alocate în acest an în reparaţii capitale, dotări independente şi noi construcţii, a precizat, marţi, într-o conferinţă...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...