Cele mai citite
 


SUA: 800 de persoane, înţepate de meduze pe plajele din Florida
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 800 de persoane au fost îngrijite, la sfârşitul săptămânii trecute, pe mai multe plaje din centrul Floridei, începând de la Cocoa Beach până la Cabo Canaveral, din cauza pişcăturilor de meduză, a informat marţi presa locală, citată de EFE.
Înţepăturile de meduză sunt dureroase şi provoacă înroşirea puternică a pielii, iar din acest motiv echipele medicale s-au grăbit să le acorde primul ajutor numeroşilor turişti care au avut o întâlnire de 'gradul 0' cu vieţuitoarele marine.

În ultimele zile, foarte multe meduze - care se mişcă prin apă împinse de curenţii marini - au invadat plajele şi golfurile, rămânând de multe ori blocate în nisip.

Autorităţile au anunţat că cel puţin două persoane au trebuit să fie transportate la spital, prezentând probleme respiratorii, probabil din cauza unei reacţii alergice sau agravării unei afecţiuni preexistente.

Echipele medicale au utilizat pulverizatoare cu oţet, pentru a neutraliza efectele înţepăturii de meduză asupra pielii umane.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Yosemite primeşte în continuare turişti, în ciuda virusului care a ucis două persoane Periculosul virus din parcul naţional Yosemite (California, SUA) se contractă şi se răspândeşte greu, nefiind necesară închiderea acestei atracţii naturale, în pofida celor două decese înregistrate în ultimele săptămâni şi a alertării autorităţilor sanitare, a declarat un purtător de cuvânt, citat de...
Bolile provocate de apa contaminată în SUA costă 539 de milioane de dolari pe an Bolile provocate de apele contaminate în SUA pot costa până la 539 de milioane de dolari pe an constând în costuri de spitalizări, potrivit unei estimări făcute miercuri de Centrele pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor /CDC/, citate de France Presse.
SUA: apar probleme de sănătate mintală în rândul supravieţuitorilor uraganului Sandy Pe măsură ce comunităţile lovite de uraganul Sandy îndepărtează pagubele fizice, o nouă criză îşi face apariţia: traumele mentale şi emoţionale suferite de victimele furtunilor, inclusiv copii, relatează Associated Press.
SUA: Au fost revizuite unele categorii de clasificare pentru maladiile psihice Clasificările anumitor patologii psihiatrice au fost regândite în SUA, fapt care a făcut ca autismul şi diferitele sale variante să devină o singură categorie, iar crizele grave de furie la copii să fie considerate o adevărată boală psihică, conform unei decizii a Asociaţiei americane de psihiatrie (APA)...
Capitala Chinei se confruntă cu un nivel al poluării fără precedent Beijing, 14 ian /Agerpres/- Şcolile din Beijing, capitala Chinei, şi-au suspendat luni activităţile în aer liber în timp ce spitalele sunt asaltate de locuitorii care acuză probleme respiratorii din cauza aerului poluat din acest oraş, renumit pentru smogul său permanent, dar care în ultimele zile a...
SUA: Noul proiect de lege privind agricultura, 'un dezastru economic' (The Guardian) Un proiect de lege privind agricultura, care urmează să fie legiferat de Congresul SUA şi a cărui valoare se ridică la 1 trilion de dolari, îi va prejudicia pe săraci şi va promova alimente nesănătoase, se arată într-un comentariu publicat de cotidianul britanic The Guardian.