Cele mai citite
 


Tudor Ciuhodaru (PC): Proiectul de ordin al CNAS privind internările, un grav atentat la sănătatea românilor
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul de ordin al CNAS privind internările constituie "înşelăciune şi un grav atentat la sănătatea românilor", consideră deputatul PC Tudor Ciuhodaru, potrivit unui comunicat de presă transmis marţi AGERPRES.
"Casa de asigurări de sănătate este stat în stat. Orice societate de asigurări ar avea de învăţat de la ea cum să faci să nu plăteşti nici un eveniment asigurat. Putem spune că în acest moment plătim asigurări de sănătate, dar nu mai există nici o garanţie a deconturilor din partea casei. În curând toate serviciile medicale vor fi suportate fie de pacient, fie de unitatea sanitară, deoarece casa a avut grijă să elaboreze un proiect de norme care să permită invalidarea serviciilor medicale prestate", a afirmat Ciuhodaru.
Tudor Ciuhodaru susţine că, în acest moment, românii sunt amăgiţi că vor beneficia de servicii medicale, plătesc pentru ele, după care constată că atunci când au nevoie de ele, sistemul nu are bani.
"Au fost emise criterii de internare care, mai nou, îţi dau voie să te internezi în spital numai dacă mai ai puţin şi mori. Dacă mai ai de trăit două zile, eşti trimis întâi acasă şi poţi să revii a doua zi, când cheltuielile vor fi mai mici. Fără nici o exagerare, asistăm la un program de eutanasiere a românilor. Este momentul ca legislaţia să fie modificată în sensul desfiinţării monopolului casei unice de asigurări, care se comportă ca o societate comercială pusă să facă doar profit şi să dirijeze fondurile discreţionar în funcţie de interesele obscure ale preşedinţilor de la centru sau din judeţe", a apreciat deputatul conservator.
Totodată, deputatul Tudor Ciuhodaru militează pentru adoptarea, de urgenţă, a proiectului legislativ ce prevede tratarea demnitarilor în România, apreciind că astfel de proiecte trebuie să fie discutate între decidenţii din sistem - asociaţiile de pacienţi, Colegiul Medicilor şi sindicatele din sănătate.
Deputatul PC a mai menţionat că, în urma semnalului tras de partidul pe care îl reprezintă, premierul Emil Boc l-a chemat la Guvern pe preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, pentru a purta o discuţie pe tema proiectului care stabileşte noi condiţii de internări în spitale. AGERPRES / (AS - Claudia Nicolae-Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Tudor Ciuhodaru: Coplata nu ajută guvernul prin sumele colectate şi încurcă pacienţii Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, apreciază coplata drept o nouă taxă pe sănătate cu efect nociv asupra pacienţilor şi asupra sistemului de urgenţă, motiv pentru care cere prin intermediul unui proiect legislativ desfiinţarea coplăţii.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
MS: Decontarea tratamentelor pentru cele 38 de victime din Colectiv - deblocată Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti a finalizat, cu sprijinul CNAS şi al Ministerului Sănătăţii, verificările în cazul celor 38 de victime ale incendiului de anul trecut din clubul Colectiv, ale căror tratamente fuseseră invalidate la decontarea către spitale.
CASMB: Serviciile acordate răniţilor de la Colectiv pentru perioada de urgenţă, decontate; ulterior, fiecare caz va fi analizat Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) precizează că toate serviciile acordate celor 30 de răniţi în incendiul de la clubul Colectiv, pentru perioada de urgenţă, au fost decontate.