Cele mai citite
 


Vâlcea: 90% dintre medicii de familie nu vor semna noul contract-cadru cu CAS
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 90% dintre medicii de familie vâlceni nu vor semna noul contract-cadru cu Casa de Asigură de Sănătate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie din judeţ, dr. Cristiana Bărăgănescu.
"Fiecare medic vâlcean va semna după cum crede că va fi ars la buzunare. Noi am făcut cu ceva vreme în urmă un tabel în care 90% din medici au semnat pentru a nu aplica la acest cadru. De ce? Pentru că nu au fost publicate norme, habar nu avem despre ce e vorba, ce a apărut pe site-uri sunt firimituri. Există un act adiţional în vigoare care poate fi prelungit. Altfel spus cred că foarte puţini din cei 220 de medici de familie din Vâlcea vor semna noul contract cadru", a precizat dr. Bărăgănescu.
Potrivit normelor metodologice de aplicare a contractului-cadru pentru 2011-2012, publicat pe site-ul CNAS, raportul plăţii per capita şi pe serviciu este de 50% - 50%. Valoarea punctului "per capita" este unic pe ţară, în valoare de 2,56 lei, calculat în funcţie de fondurile aprobate cu această destinaţie. Valoarea minimă garantată a unui punct pentru plata pe serviciu medical este unică pe ţară, este valabilă pe perioada contractului şi este în valoare 1,3 lei.
Programul săptămânal de activitate este de 35 de ore, pentru un număr de 2.200 de persoane înscrise pe lista medicului de familie. În situaţiile exceptate în care numărul pacienţilor înscrişi este mai mare de 2.200, programul se poate prelungi sau modifica.
Potrivit actului normativ, pentru o listă cuprinsă între 2.200 şi 3.000 de persoane înscrise, programul se majorează cu o oră, iar pentru o listă mai mare de 3.000 de înscrişi, cu două ore. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Cristiana Bărăgănescu (APMF Vâlcea): Prevederile noului contract-cadru îi transformă pe medicii de familie în birocraţi Prevederile noului contract-cadru îi transformă pe medicii de familie în birocraţi şi mai puţin în furnizori de servicii medicale, consideră preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie din Vâlcea, Cristiana Bărăgănescu.
Vâlcea: Toţi medicii de familie au semnat noul contract cu CJAS Toţi medicii de familie din judeţul Vâlcea au semnat noul contract cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate.
Vâlcea: Aproape jumătate dintre medicii de familie au depus dosarul pentru noul contract-cadru Peste 100 de medici de familie din Vâlcea şi-au depus dosarele pentru a semna noul contract-cadru, a declarat, joi, preşedintele CJAS Vâlcea, ec. Rodica Mărginean.
Medicii de familie vâlceni au adresat un memoriu Ministerului Sănătăţii, acuzând subfinanţarea din sistem Râmnicu Vâlcea, 18 feb /Agerpres/ - Asociaţia Profesională a Medicilor de Familie (APMF) din Vâlcea a înaintat Ministerului Sănătăţii un memoriu cu privire la 'subfinanţarea cronică' din sistem, a declarat, vineri, preşedintele asociaţiei, dr. Cristiana Bărăgănescu.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Doar 4 medici de familie din Vâlcea nu eliberează reţete, potrivit conducerii CJAS Doar patru medici de familie din judeţul Vâlcea au recunoscut că nu eliberează reţete, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, directorul CJAS, Rodica Mărginean.