Cele mai citite
 


Ziua mondială fără tutun: 14.000 de austrieci mor anual din cauza fumatului
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 14.000 de austrieci mor în fiecare an din cauza bolilor provocate de fumat. Marţi, de Ziua mondială fără tutun, în centrul atenţiei se află protejarea de efectele dăunătoare ale consumului de tutun şi ale fumatului pasiv, relatează postul de radio naţional ORF.
Din 2010, în Austria a intrat în vigoare legea care interzice fumatul în restaurante, acesta fiind permis numai în compartimentele special amenajate.

În acest an, casele de asigurări de sănătate şi medicii îşi propun să promoveze o mai bună informare în ce priveşte consilierea şi tratarea consumatorilor de tutun.

În Austria există 2,3 milioane de persoane care fumează în mod regulat, reducându-şi astfel viaţa, în medie, cu 10 ani.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a declarat în 1988 31 mai "No Tobacco Day", Ziua mondială fără tutun. La nivel mondial, numărul victimelor fumatului este estimat la 5,5 milioane de persoane anual.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială fără tutun, marcată prin mai multe manifestări în ţară (grupaj) În fiecare an, pe 31 mai, în toată lumea se sărbătoreşte Ziua mondială fără tutun.
Ziua Mondială fără Tutun, marcată joi în 10 oraşe din România Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia şi în acest an asupra efectelor nocive ale tutunului în rândul populaţiei, fumatul fiind una dintre cauzele de deces care pot fi prevenite, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC)...
31 mai - Ziua Mondială fără Tutun Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) a susţinut în fiecare an iniţiativa mondială a Zilei Mondiale fără Tutun, se arată într-un comunicat de presă remis luni.
Ziua mondială fără tutun În fiecare an, la data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi partenerii săi marchează Ziua mondială fără tutun, în încercarea de a atrage atenţia asupra riscurilor majore pe care le prezintă consumul de tutun asupra sănătăţii.
Ziua mondială fără tutun În fiecare an, la 31 mai, se marchează Ziua mondială fără tutun. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi partenerii săi subliniază cu acest prilej riscurile pentru sănătate asociate consumului de tutun.
Mureş: Aproximativ 30 de fumători s-au adresat Centrului 'Stop Fumat' în ultimele zece zile Aproximativ 30 de fumători s-au adresat Centrului 'Stop Fumat' din cadrul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, în cele zece zile ale campaniei pentru abandonarea fumatului desfăşurată sub sloganul 'Renunţarea la fumat este cel mai bun lucru pe care un fumător îl poate face pentru sănătatea lui'.