Cele mai citite
 


(Corespondenţă) E.coli/Dalli: Testele din Germania nu au confirmat că sursa contaminării este Spania
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bruxelles, 1 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Testele pe castraveţi importaţi din Spania, efectuate până acum de către autorităţile germane responsabile pentru siguranţa alimentară, nu au confirmat prezenţa shiga-toxinei E.coli de tip O104, ce produce sindromul hemolitic uremic (SHU), iar pentru a avea un răspuns privind sursa contaminării trebuie aşteptate rezultatele finale ale investigaţiilor, a declarat miercuri comisarul european pentru sănătate John Dalli.
"Această chestiune este o prioritate absolută. Comisia Europeană se coordonează cu statele membre şi mai ales cu autorităţile germane pentru a ne asigura că sursa problemei este identificată, pentru a putea propune soluţii în consecinţă. Declaraţia convenită de statele membre subliniază angajamentul comun privind cooperarea, vigilenţa şi solidaritatea în această chestiune. Este pozitiv ca numărul de noi cazuri de infecţie să scadă, dar toate autorităţile trebuie să asigure o supraveghere continuă, esenţială în acest moment, în condiţiile în care încă lucrăm pentru identificarea posibilei surse de contaminare şi pentru eliminarea riscurilor pentru sănătatea publică'', a spus Dalli într-o conferinţă de presă.
Autorităţile germane au avansat săptămâna trecută ipoteza că sursa contaminării ar putea fi două ferme din provinciile spaniole Almeria şi Malaga, de unde au fost exportate mai multe loturi de castraveţi în Germania. Rezultatele testelor din Germania, dar şi ale celor iniţiate de autorităţile spaniole, ar putea fi comunicate joi.
Potrivit Centrului european pentru prevenirea şi controlul maladiilor (ECDC), începând cu 2 mai 2011 au fost raportate 401 cazuri de SHU din statele membre, printre care 373 din Germania, din care 6 cazuri de decese asociate SHU. Investigaţiile de până acum arată că agentul cauzator al deceselor din Germania ar putea fi O104 (Stx2-pozitiv, eae-negativ).
Deocamdată nu există indicii că laptele proaspăt sau carnea ar fi asociate în cazurile de contaminare, fiind vorba doar de legume. Cele mai multe cazuri s-au produs în nordul Germaniei (în special în landurile Schleswig-Holstein, Saxonia Inferioară, Renania de Nord-Westfalia şi Hamburg).
Alte cazuri de SHU au fost raportate în Suedia (15, din care un caz de deces asociat SHU), Marea Britanie (2), Olanda (3), Danemarca (7) şi Spania (1). Pe baza informaţiilor disponibile până acum, o primă concluzie este că toate cazurile au legătură cu nordul Germaniei, inclusiv cazurile din celelalte patru ţări menţionate (fiind vorba de persoane care au călătorit recent în Germania sau cetăţeni germani care au plecat recent din ţara de origine şi au ajuns în Suedia, Marea Britanie, Olanda, Danemarca sau Spania).AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă)Belgia, încă neatinsă de bacteria entero-hemoragică E.coli Bruxelles, 3 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) semnalată la începutul lunii mai în Germania şi care a provocat deja 18 decese în Germania şi Suedia nu a afectat deocamdată Belgia.
(Corespondenţă) PE va organiza o dezbatere la Strasbourg despre cazurile de îmbolnăvire cu E.coli Bruxelles, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Evoluţiile serioase din mai multe state membre UE referitoare la contaminarea cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), soldată deja cu 10 decese confirmate în Europa, au determinat Parlamentul European să includă o dezbatere...
Rădulescu (MADR): Contaminarea castraveţilor cu toxina E.coli, un accident nefericit care a ţinut de comunicare Contaminarea cu toxina E.coli a castraveţilor reprezintă un accident nefericit care a ţinut mai degrabă de comunicare, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Adrian Rădulescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale /MADR/.
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...
Cazuri de infecţie cu bacteria E.coli şi în Republica Cehă Următoarea ţară, după Germania, Franţa, Suedia, Danemarca şi Marea Britanie, care a anunţat cazuri de infecţie cu bacteria E.coli este Republica Cehă, iar până în prezent Belgia nu a fost afectată, informează luni postul de televiziune naţional belgian RTBF.
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...