Cele mai citite
 


Bacău: Profesorul de matematică acuzat de luare de mită va fi judecat în libertate
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Profesorul de matematică Ioan Gherasă, reţinut de poliţiştii băcăuani după un flagrant în cancelaria Colegiului 'Henri Coandă' pentru luare de mită, va fi judecat în stare libertate, a decis o instanţă a Tribunalului Bacău, după o şedinţă de judecată care a durat mai bine de patru ore.
Derularea audierilor a reliefat şi posibilitatea ca profesorului să-i fi fost înscenată acuzaţia de o elevă care era în situaţia de corigenţă.
Acuzatul a sosit la Tribunal direct de la Spitalul judeţean de urgenţă unde fusese internat ca urmare a faptului că în noaptea de luni spre marţi i se făcuse rău şi leşinase de două ori din cauza şocului emoţional în timpul anchetei efectuate de poliţişti.
"Pacientul a fost ţinut sub observaţie în urma unei stări de lipotimie. A fost examinat şi de un medic psihiatru, care a recomandat poliţiştilor ca, în cazul în care observă modificări în starea pacientului, să îl aducă înapoi la spital', a declarat, pentru Agerpres, Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt al SJU Bacău.
De la Unitatea de Primiri Urgenţe /UPU/ a spitalului băcăuan, profesorul a ajuns în atenţia medicilor de la secţia de psihiatrie unde a rămas, sub pază, şi peste noapte.
Pe tot parcursul şedinţei de judecată pe sălile Tribunalului s-au aflat elevii clasei a XII - a I din cadrul Colegiului 'Herin Coandă', colegi ai elevei care îl reclamase la Parchet pe profesor că ar fi luat mită 200 de lei pentru a-i încheia situaţia şcolară. Aceştia susţineau că acuzaţia 'este o făcătură' gândită de elevă ca o răzbunare pentru că se afla în situaţie de corigenţie. Ei mai spun că nu ştiu de vreun caz în care profesorul incriminat să fi cerut şi primit mită.
Afirmaţia lor este susţinută şi de faptul că eleva şi-a formulat la Parchet acuzaţia sub numele unei colege de clasă.
'Eu am aflat de la directoare că toţi profesorii cred că sunt cea care a formulat plângerea. Nu ştiu de ce Polixenia a dat numele meu, probabil pentru că aflase că mai am şi eu de dat nişte bani la pregătirea făcută în particular. Deocamdată nu am de gând să fac nimic împotriva ei, aştept să trec Bac-ul şi, apoi, mă voi sfătui cu părinţii mei', a spus Ionela Buta, prezentă şi ea la Parchet, pentru a-l susţine pe dirigintele său Doru Gherasă.
Polixenia Tuluc evită să facă comentarii referitoare la situaţia pe care a creat-o şi la spusele colegilor ei, menţionând doar că 'sunt probe la domnul procuror''. ''Nu am să dau nicio declaraţie, nu am de ce. Sunt de acord cu ceea ce se întâmplă. Este problema mea', a spus aceasta.
Liviu Ghioc, avocatul profesorului acuzat de luare de mită, susţine că situaţia în care se află cadrul didactic incriminat este 'total neserioasă'.
'Noi nu aveam ce căuta în sala de judecată. Stăteam atâţia oameni acolo pentru o propunerea de arestare total neserioasă. Banii primiţi erau bani de pregătire. În plus, nu chemi pe cineva în cancelarie, în faţa altor profesori, ca să primeşti mită', a explicat avocatul Ghioc.
Ioan Doru Gherasă este profesor titular al colegiului 'Henri Coandă' din anul 1999, ocupând şi funcţia de şef al catedrei de matematică. Este autor al mai multor culegeri de exerciţii şi probleme de matematică pentru clasele de liceu.
Eugen Tarasă, inspector de matematică al Inspectoratului şcolar judeţean Bacău, spune ca Ioan Gherasă este 'un bun profesionist, un specialist apreciat ' în învăţământul băcăuan.
Dacă va fi găsit vinovat de luare de mită, profesorul riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 3 si 12 ani. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău : Doctoriţa Elena Muntean, acuzată de corupţie, a primt 29 de zile de arest Medicul băcăuan, Elena Muntean, specialist în Secţia de Neurologie - Psihiatrie Pediatrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă/SJU/, acuzată de trafic de influenţă, luare şi dare de mită, a primit, vineri, din partea unei instanţe de judecată mandat de 29 de zile, urmând a fi cercetată în stare de arest...
Şefa Secţiei de Psihiatrie de la Spitalul din Arad, trimisă în judecată în dosarul testărilor ilegale de medicamente Delia Podea, şef al Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş", a fost trimisă în judecată de Parchetul General, în stare de arest preventiv, în dosarul testărilor ilegale de medicamente.
Bacău : Doi medici acuzaţi pentru luare de mită şi comercializare ilegală de medicamente Două cadre medicale - Costel Sălbatecu, medic în cadrul serviciului de urgenţe şi Elena Muntean, medic pediatru, ambii angajaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău, sunt cercetaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, fiind suspectaţi de luare de mită.
DNA: Un medic şi o asistentă de la Spitalul de Urgenţă Slobozia, trimise în judecată pentru luare de mită Un medic şi o asistentă de la Spitalul de Urgenţă Slobozia au fost trimise în judecată pentru luare de mită în formă continuată, într-un dosar instrumentat de procurorii Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA.
Braşov: Medicul ortoped Marus Stoica de la Spitalul Judeţean, trimis în judecată pentru luare de mită Braşov,19 aug/Agerpres/- Medicul ortoped Stoica Marus Ioan de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, după ce a fost prins luna trecută în timp ce lua mită de la un pacient, informează vineri într-un comunicat de...
Vaslui: Doctoriţele reţinute pentru luare de mită, eliberate; vor fi cercetate sub control judiciar Cele două doctoriţe de la Secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, Simona Botez şi Doina Andrei, reţinute pentru fapte de corupţie, vor fi cercetate în continuare sub control judiciar, în urma unei decizii a magistraţilor de la Tribunalul Vaslui.