Cele mai citite
 


Bacteria ECEH: o turistă americană spitalizată la Praga /minister/
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O turistă americană ce a călătorit recent în nordul Germaniei a fost spitalizată la Praga cu simptome de contaminare cu bacteria E. coli enterohemoragică /ECEH/, a anunţat marţi Ministerul ceh al Sănătăţii.
"Pacienta a fost spitalizată la clinica de boli infecţioase din Praga-Bulovka unde ea este rehidratată", a anunţat ministerul într-un comunicat, citat de AFP.

Turista americană a sosit în Republica Cehă vineri 27 mai, potrivit aceleiaşi surse.

Radioul public CRo 1 a afirmat marţi seară că bănuiala de contaminare cu ECEH a turistei spitalizate a fost confirmată. Nu a fost posibil imediat să se obţină o confirmare de la minister.

Tulpina virulentă a bacteriei ECEH a provocat deja moartea a 15 persoane în Germania şi a ucis de asemenea în Suedia o femeie contaminată în timpul unei călătorii în Germania. AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia E.coli: medicii avertizează asupra efectelor neurologice grave Iniţial, medicii au fost mai îngrijoraţi de efectele asupra rinichilor pacienţilor afectaţi de E.coli enterohemoragic, sau EHEC. Săptămâna trecută, însă, a devenit evident că efectele secundare neurologice ale infecţiei bacteriene ar putea fi chiar mai rele, informează publicaţia germană Der Spiegel...
Germenii plantei schinduf, sursa de contaminare cu E.coli în Franţa şi Germania Germenii plantei schinduf, denumit şi fân grecesc sau regional molotru, constituie, cel mai probabil, legătura dintre cele două focare de contaminare cu E.coli înregistrate în Franţa si Germania, potrivit concluziilor Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) şi Centrului European pentru...
E.coli face primele trei victime americane Trei persoane care s-au întors în SUA dintr-un voiaj în Germania sunt suspectate de contaminare cu bacteria Escherichia coli, care a ucis până în prezent 18 persoane în Europa, a anunţat - joi - un purtător de cuvânt al Centrelor de control şi prevenire a maladiilor /CDC/, citat de AFP.
MB: şapte cazuri de contaminare cu bacteria E.coli (oficial) Şapte cazuri de contaminare cu bacteria E.coli, toate având legătură cu Germania, au fost înregistrate în Regatul Unit, a anunţat joi Agenţia naţională pentru protecţia sănătăţii, relatează AFP.
E.coli: Comisia Europeană vrea să trimită o echipă de experţi în Germania Comisia Europeană s-a declarat sâmbătă pregătită să trimită o echipă de experţi în Germania pentru a accelera cercetările care au ca scop identificarea sursei de contaminare cu bacteria E.coli, care a făcut deja 19 morţi şi a provocat pierderi importante pentru agricultori, informează AFP.
Discuţii la nivel european privind cazurile de contaminare cu E.coli din Franţa /responsabil al CE/ La nivel european au loc discuţii cu privire la cazurile de contaminare cu bacteria E.coli din Franţa, pentru a stabili dacă este sau nu necesară lansarea unei alerte în Uniunea Europeană /UE/, a indicat sâmbătă Comisia Europeană /CE/ citată de AFP.