Cele mai citite
 


Bacteria ucigaşă: Spania intenţionează să ceară despăgubiri
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spania intenţionează să ceară despăgubiri pentru prejudiciile cauzate agriculturii sale de informaţiile conform cărora castraveii spanioli s-ar afla la originea intoxicaţiei alimentare care a provocat moartea mai multor persoane în Europa, a afirmat marţi ministrul de externe spaniol Trinidad Jimenez.
Spania va evalua aceste prejudicii, apoi va decide dacă are posibilitatea "să ceară o indemnizaţie din partea Comisiei Europene pentru compensarea pierderilor financiare suferite de producătorii" spanioli, a afirmat şefa diplomaţiei spaniole, în timpul unei vizite în Mexic, citează AFP.

Deocamdată, "lucrul cel important pentru asigurarea securităţii alimentare este să determinăm originea infecţiei", a subliniat oficialul spaniol.

O specie rară a bacteriei E.coli a provocat o gravă epidemie de diaree în Germania, însă bacteria ucigaşă nu se află în castraveţii importaţi din Spania, sursa acestei contaminări "fără precedent", soldată cu nouă decese în Germania şi două în Suedia, fiind deocamdată necunoscută, a anunţat marţi Comisia Europeană.

Autorităţile germane au anunţat 15 decese şi 373 de cazuri de contaminare cu E.coli.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...
Madridul va solicita UE 80 de milioane de euro despăgubiri pentru agricultorii spanioli Spania va solicita Uniunii Europene despăgubiri în valoare de 80 de milioane de euro pentru prejudiciul suferit de agricultura sa, în contextul în care castraveţii spanioli au fost incriminaţi din greşeală în cazul epidemiei mortale de E.coli, relatează AFP.
(Corespondenţă) PE va organiza o dezbatere la Strasbourg despre cazurile de îmbolnăvire cu E.coli Bruxelles, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Evoluţiile serioase din mai multe state membre UE referitoare la contaminarea cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), soldată deja cu 10 decese confirmate în Europa, au determinat Parlamentul European să includă o dezbatere...
(Corespondenţă) E.coli/Dalli: Testele din Germania nu au confirmat că sursa contaminării este Spania Bruxelles, 1 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Testele pe castraveţi importaţi din Spania, efectuate până acum de către autorităţile germane responsabile pentru siguranţa alimentară, nu au confirmat prezenţa shiga-toxinei E.coli de tip O104, ce produce sindromul hemolitic uremic...
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
Comisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli Comisia Europeană a anunţat miercuri seară că a ridicat avertismentul emis contra castraveţilor spanioli suspectaţi de a fi provocat o contaminare potenţial mortală cu bacteria E. coli.