Cele mai citite
 


Nouă candidaţi au obţinut nota maximă la admitere la UMF
vineri, 24 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 24 iul /Agerpres/ - Un număr de nouă candidaţi au obţinut nota maximă de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

Şase dintre cei care au obţinut nota maximă provin dintre "olimpici".

La examenul de admitere s-au înscris 2.321 de candidaţi pe cele 795 de locuri bugetate scoase la concurs, cu o medie de 2,92 candidaţi pe un loc, respectiv Medicină - 402 locuri pentru 1.188 candidaţi, adică 2,95 candidaţi/loc, Medicină dentară - 122 de locuri pentru 429 de candidaţi, adică 3,54 candidaţi/loc, Farmacie - 151 de locuri pentru 424 de candidaţi, adică 2,8 candidaţi/loc, FMAM - 120 de locuri pentru 280 de candidaţi, adică 2,33 candidaţi/loc.

UMF specifică faptul că, pentru secţia Alte specialităţi, din cadrul FMAM, Universitatea va organiza un nou concurs de admitere în data de 24 septembrie, iar înscrierile se vor face în perioada 14-22 septembrie.

"Candidaţii înscrişi la Facultatea de Medicină, care nu au fost admişi pe locurile bugetate, dar au acumulat peste 50 de puncte, pot opta, în scris, până la 31 iulie, pentru locurile neocupate din domeniul Siguranţei Naţionale şi Ordinii Publice. Cererea se va depune la Secretariatul Facultăţii de Medicină, iar admiterea lor pe cele 22 de locuri rămase libere se va face, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute şi în conformitate cu condiţiile impuse de Institutele de Învăţământ Superior Militar", precizează UMF.

Totodată, conducerea UMF anunţă că ceilalţi candidaţi, care au obţinut minim 50 de puncte la facultăţile Medicină, Medicină dentară şi Farmacie şi 40 de puncte la FMAM, pot opta, în scris, pentru învăţământul cu taxă, până la 4 septembrie. Taxa de studii este de 6.000 de lei/an.

Pentru cetăţenii din ţările UE care nu au dat examen de admitere, dar care vor să urmeze cursurile cu taxă, cererile se depun la secretariatele facultăţilor respective, până la data de 4 septembrie, iar taxa este 5.000 de euro (sau echivalentul în lei la cursul de referinţă al BNR din ziua plăţii), inclusiv pentru modulul de limba engleză.

"Candidaţii care au participat la examen şi au fost admişi la două facultăţi sunt rugaţi să concretizeze opţiunea până la data de 31 iulie", subliniază reprezentanţii UMF.AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş: 93 de candidaţi pe 16 locuri, la Medicină Dentară, la examenul de rezidenţiat La examenul de rezidenţiat desfăşurat la centrul universitar din Târgu Mureş, cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la specializările care ţin de domeniul Medicină Dentară, unde au fost 93 de candidaţi pe 16 locuri, potrivit coducerii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.
UMF 'Carol Davila': Aproximativ 3.200 de candidaţi s-au înscris pentru admitere Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti anunţă că 3.168 de candidaţi s-au înscris pentru concursul de admitere ce va avea loc luni în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM).
Cluj: Mai mulţi candidaţi decât în 2011 la examenul de admitere la UMF 'Iuliu Haţieganu' La examenul de admitere din sesiunea desfăşurată în luna iulie, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, s-au prezentat cu 200 de candidaţi mai mult comparativ cu anul 2011, situaţie ce relevă interesul în continuare crescut faţă de studiile medicale superioare...
La UMF 'Carol Davila' corectarea tezelor la admitere se va face în sala de concurs, în prezenţa candidaţilor Corectarea tezelor la examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti se va face anul acesta, pentru prima dată, în sala de concurs, în prezenţa candidaţilor, cărora li se va comunica punctajul, sub semnătură.
Peste 4.500 de candidaţi susţin admiterea la UMF; la Medicină - 5,2 candidaţi pe un loc finanţat de la buget Peste 4.500 de candidaţi susţin miercuri examenul de admitere la cele patru facultăţi ale Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila".
La UMF Bucureşti sunt 3,5 candidaţi pe un loc La Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti, anul acesta sunt 3,5 candidaţi pe un loc, mai mult ca în anii anteriori, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prof. dr. Florian Popa, rectorul UMF.