Cele mai citite
 


Bihor: Primarul Bolojan apreciază poziţia MS în privinţa criteriilor de internare în spitale
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a apreciat, miercuri, într-o conferinţă de presă, poziţia Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte criteriile de internare în spital, un proiect anunţat recent de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
"Casa a propus un sistem restrictiv şi tulbure, în care nu mai ştii ce se întâmplă. E adevărat că numărul de internări în România este disproporţionat în raport cu numărul de cazuri care se rezolvă în ambulatoriu, dar aceste măsuri aberante de a refuza internarea în spital nu pot fi puse în practică, pentru că îţi vine omul acolo şi nu ai ce face", a afirmat primarul.
În opinia sa, poziţia adoptată în acest caz de Ministerul Sănătăţii, care a hotărât să nu ia în considerare criteriile, este una corectă, Ilie Bolojan afirmând că, din punctul său de vedere, soluţia nu este de a găsi nişte mecanisme administrative prin care să se refuze internarea în spital, "nişte măsuri arbitrare", ci să se finanţeze sistemul, care şi azi este, din păcate, subfinanţat.
"Nu mai avem contracte pe semestru al doilea cu Casele, nu mai există bani în buget, deci soluţia este ca Guvernul să suplimenteze în mod consistent bugetele pe sănătate", a susţinut edilul municipiului Oradea.
El a arătat că, "fără un sistem de medicină primară pus la punct, nu se poate vorbi de limitarea internărilor în spitale". "Iar soluţii din acestea, din birou, propuse de CNAS fără consultarea Ministerului Sănătăţii, (...) sunt lucruri total nelalocul lor", a mai spus Bolojan.
El a susţinut că autorităţile locale vor avea foarte mult de pătimit dacă Executivul nu va da bani în sistem, apreciind că toate eforturile, investiţiile şi restructurările făcute nu îşi vor arăta rezultatul. AGERPRES/(A - Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
CNAS susţine aplicarea diferenţiată a taxei clawback Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) susţine aplicarea diferenţiată a taxei clawback, au precizat joi reprezentanţii instituţiei prin intermediul unui comunicat remis presei.
Deputatul Sonia Drăghici (PSD): CNAS să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri, la Oradea, într-o conferinţă de presă, deputatul dr. Sonia Drăghici, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
Preşedintele Patronatului spitalelor private, de acord cu subordonarea CNAS Ministerului Sănătăţii Preşedintele Patronatului Spitalelor şi Centrelor Medicale Private din România (PSCMR), profesor universitar doctor Radu Deac, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că este de acord cu intenţia Ministerului Sănătăţii de a prelua Casa Naţională de Asigurări de Sănătate...
Eugen Nicolăescu: Toate programele naţionale vor fi gestionate de Ministerul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri, la Oradea, că instituţia pe care pe o coordonează a luat decizia să gestioneze absolut toate programele naţionale, iar finanţarea, indiferent de sursă, să fie asigurată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).