Cele mai citite
 


Brăila: Doar o treime dintre pacienţii ajunşi la UPU - cazuri de urgenţe medicale
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar o treime dintre pacienţii ajunşi anul trecut la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a reprezentat cazuri de urgenţe medicale, potrivit unui raport întocmit de directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, dr. Gabriel Ciochină.
"Numărul pacienţilor prezentaţi la UPU pe anul 2010 a fost de 49.137, din care 16.136 au fost calificaţi drept urgenţe în urma triajului şi restul de 33.001 au constituit non-urgenţe. La pacienţii prezentaţi în UPU s-au făcut 28.136 de examinări radiologice şi 2.244 de tomografii în urgenţă", se arată în respectivul raport.
Având în vedere că sute astfel de pacienţi prezenţi la UPU au reprezentat, de fapt, cazuri sociale, asistenţii sociali de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila au intervenit şi rezolvat 172 de cazuri de persoane cu probleme prin redactarea de adrese către Direcţia de Asistenţă Socială şi au identificat aparţinătorii în cazul a 728 de persoane.
Directorul DSP Brăila a întocmit şi un program de măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii serviciului în UPU, care vizează preluarea de către noul Ambulatoriu de specialitate al spitalului a pacienţilor care se prezintă cu bilete de trimitere de la medicul de familie şi care nu constituie urgenţe şi înfiinţarea centrelor de permanenţă cu regim de gardă, care vor degreva UPU de o mare parte din pacienţi.
Consiliul Judeţean Brăila are în plan să introducă în Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţe, care va fi inaugurat în curând, un sistem de acces electronic pentru pacienţi, pentru a elimina astfel cozile de la uşile doctorilor.
"Va fi un sistem modern, unde accesul va fi controlat din toate punctele de vedere. Pacienţii nu vor mai sta la uşa doctorului, ci atunci când li se va permite electronic să intre vor merge direct la doctor. Doctorul îi va aştepta, iar după ce îşi rezolvă problemele, va fi chemat următorul pacient şi aşa mai departe", a explicat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Preşedintele CJ a mai spus că acest ambulatoriu are scopul de a tria pacienţii şi de a-i trimite la Unitatea de Primiri Urgenţe doar pe cei care reprezintă într-adevăr cazuri de urgenţă.
"Doresc ca ambulatoriul să rezolve 40% din cazurile care se prezintă la UPU, mai ales că este dotat cu trei săli de operaţie valide şi una de consultaţie, 13 ecografe, un computer tomograf 256, vârful de lance al tomografiei în momentul de faţă. Încercăm astfel ca această găselniţă, care se numeşte UPU, să devină şi în România practicabilă şi să fie utilă oamenilor. Nu ca acum, dacă ai nu ştiu ce probleme şi nu eşti mai îndrăzneţ, s-ar putea să mori pe vreun scaun pe acolo, că nu ţi-a venit rândul", a mai spus Stancu. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.
Managerul Spitalului Judeţean Brăila: UPU funcţionează cu o treime din necesarul de personal medical Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu, a declarat marţi, în şedinţa Consiliului Judeţean, că Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu o treime din necesarul de personal medical, respectiv 8 din 24 de medici, ceea ce îngreunează foarte mult desfăşurarea activităţii...
Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat în luna august Ambulatoriul de specialitate integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, care are o valoare de peste 42 de milioane de lei, va fi inaugurat în luna august, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: SJU, amendat cu 15.000 de lei pentru lipsa de igienă şi probleme la Secţia Oncologie Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila a fost amendat cu 15.000 de lei pentru lipsă de igienă în tot spitalul şi condiţii improprii în Secţia Oncologie, în urma unui control efectuat săptămâna trecută de o echipă de la Ministerul Sănătăţii, potrivit rezultatelor anchetei făcute publice luni, în conferinţă...
Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat cel târziu în luna octombrie Ambulatoriul de specialitate integrat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, investiţie care se ridică la peste 42 de milioane de lei, va fi inaugurat cel târziu în luna octombrie, după cum a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Şeful DSP Brăila: Un tomograf al Spitalului Judeţean s-a stricat din cauza numărului mare de expuneri Unul din cele două tomografe defecte de la Spitalul Judeţean Brăila s-ar fi stricat din cauza numărului mare de expuneri, după cum a declarat luni, în conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.