Cele mai citite
 


Brăila: Medicii au prescris medicamente în valoare de peste 80 milioane lei
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii brăileni au prescris anul trecut medicamente în valoare de peste 80 de milioane de lei, potrivit unui raport întocmit de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Brăila.
CJAS Brăila a înregistrat în 2010 un consum pentru asistenţa cu medicamentele, cu şi fără contribuţie personală, în ambulatoriu, în valoare de 81,6 milioane lei, pentru un număr de 185.148 persoane.
Au fost prescrise reţete compensate în valoare de 39,1 milioane lei, reţete gratuite pentru boli cronice în valoare de 27,2 milioane lei şi reţete gratuite pentru persoane înscrise în programele naţionale de sănătate în valoare de 15,3 milioane lei.
În raportul semnat de directorul CJAS Brăila, Luciana Boboc, se arăta că, între bolile cronice, cel mai mare consum de medicamente s-a înregistrat pentru bolile psihice, respectiv 8,3 milioane lei, pentru 4.487 de persoane.
Pentru bolile oncologice valoarea a fost de 3,4 milioane lei, pentru 1.250 persoane, pentru tratamente cu aprobare de la CNAS consumul a fost de 4 milioane lei, pentru un număr de 199 pacienţi.
În ceea ce priveşte consumul de medicamente în programele naţionale de sănătate au existat 11.831 de pacienţi, dintre care cu diabet zaharat - 8.468, în programul de oncologie - 1.788, în programul de tuberculoză - 565, pentru dializă - 192 bolnavi care au efectuat hemodializă şi 27 care au efectuat dializă peritoneală, în cele două centre private din Brăila.
De asemenea, în programul de endocrinologie au fost 192 de bolnavi trataţi pentru osteoporoză şi 404 trataţi pentru guşă, în programul HIV/SIDA - 83 pacienţi, la ortopedie - 111, în programul de post-transplant - 34, în programul de boli rare - 7 bolnavi pentru hemofilie, 2 bolnavi pentru talasemie, 6 copii pentru mucoviscidoză şi 6 bolnavi pentru scleroză laterală amiotrofică. AGERPRES/(AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Casa de Asigurări de Sănătate a primit bani la rectificarea bugetară Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş va folosi banii primiţi la rectificarea bugetară pentru plata furnizorilor de servicii medicale, pentru onorarea reţetelor gratuite şi compensate, dar şi pentru spitale.
Brăila are nevoie de o suplimentare de fonduri la medicamente de şase milioane de lei Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Brăila are nevoie, până la sfârşitul anului, de o suplimentare de fonduri la medicamente de şase milioane de lei, a informat, joi, directorul CJAS Brăila, Luciana Boboc.
Caraş-Severin: Datorii ale CJAS, pentru programele naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin înregistrează, la această dată, obligaţii de plată restante la furnizorii de medicamente, pentru boli cronice utilizate în programele naţionale cu scop lucrativ, în sumă de aproape 4 milioane lei.
Harghita: A crescut numărul de pacienţi beneficiari ai programelor naţionale de diabet zaharat, ocologie, ortopedie şi dializă Numărul pacienţilor din Harghita care beneficiază de programele naţionale de diabet zaharat, oncologie, ortopedie şi dializă a crescut în acest an, se arată într-o analiză făcută publică luni, la şedinţa Colegiului Prefectural.
Gorj: Peste 3.300.000 lei pentru programele naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit, pentru primul trimestru al acestui an, peste 3.300.000 lei, reprezentând prima tranşă de bani care trebuie distribuită furnizorilor ce derulează subprogramele din cadrul programului naţional de sănătate, a declarat vineri, directorul economic...
Gorj: Peste 8,5 milioane de lei, achitate de CJAS în luna aprilie pentru medicamente gratuite şi compensate Suma de aproximativ 8,5 milioane lei a fost achitată de Casa Judeţeană de asigurări de sănătate (CJAS) Gorj în cursul lunii aprilie către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul de Relaţii Contractuale din cadrul instituţiei, Daniel Şurlea.