Cele mai citite
 


Covasna: Relocarea Spitalului din Vâlcele la Întorsura Buzăului, până la sfârşitul lunii, anunţă managerul
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Activitatea medicală a Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele va fi relocată la spitalul orăşenesc din Întorsura Buzăului până la sfârşitul acestei luni.
Directorul Spitalului de Cardiologie din staţiunea Covasna, Monica Sporea, care a preluat şi managementul secţiei din Întorsura Buzăului, a declarat miercuri pentru AGERPRES că au început deja pregătirile pentru mutare, retuşându-se zugrăveala, verificându-se instalaţiile sanitare şi făcându-se curăţenie generală.
"Clădirea spitalului din Întorsura Buzăului este nouă, e funcţională şi poate prelua activitatea centrului din Vâlcele până la sfârşitul acestei luni (...) Relocarea se poate face uşor, fără alocarea unei sume mari de bani şi vom apela la sponsori pentru transportarea fizică a obiectelor de la Vâlcele", a spus Monica Sporea.
În ceea ce priveşte pacienţii care s-au opus cu vehemenţă mutării la Întorsura Buzăului, managerul a ţinut să le dea asigurări că vor avea condiţii de tratament mai bune în noua locaţie, arătând că scopul oricărui spital este de a rezolva problemele medicale ale bolnavilor şi nu socializarea lor.
Referindu-se la cadrele medicale care refuză să facă naveta la Întorsura Buzăului pe considerentul că nu-şi permit din punct de vedere financiar, Monica Sporea a menţionat că se caută soluţii pentru ca acestea să fie preluate de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe sau de Spitalul de Cardiologie din Covasna.
"Încercăm să-i atragem, să-i determinăm pe toate căile să vină la Întorsura Buzăului, în special pe medici, dar, dacă vor refuza, atunci vom căuta alţi medici neurologi", a mai spus managerul Monica Sporea.
Preşedintele Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat miercuri pentru AGERPRES că, personal, garantează că niciunul dintre angajaţii Spitalului de la Vâlcele nu va rămâne fără un loc de muncă şi nici nu va fi forţat să facă naveta la Întorsura Buzăului pe bani personali.
"Dealtfel, ne pregătim să contestăm în contencios-administrativ hotărârea de guvern privind reorganizarea spitalelor, nu integral, ci doar punctul care vizează Spitalul din Vâlcele", a afirmat Vasile Neagovici.
Potrivit unui hotărâri de guvern, Centrul de patologie neuromusculară din Vâlcele va fi închis, iar activitatea acestuia va fi transferată la Întorsura Buzăului, unde există un spital nou, în care s-au investit aproape trei milioane de euro, dar care nu a funcţionat nici măcar o singură zi pentru că nu a avut nici dotarea necesară şi nici medici.
Angajaţii şi pacienţii de la Vâlcele au organizat în ultimele două luni mai multe acţiuni de protest pentru a împiedica mutarea spitalului, inclusiv în faţa Ministerului Sănătăţii din Bucureşti, a Prefecturii Covasna şi a sediului UDMR din Sfântu Gheorghe. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Angajaţii şi pacienţii spitalului din Vâlcele au reluat protestele Cadrele medicale şi bolnavii internaţi la Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva mutării acestei unităţi medicale la Întorsura Buzăului.
Covasna: Protest al angajaţilor şi pacienţilor de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele în faţa Prefecturii Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13, sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, în încercarea de a determina conducerea Ministerului Sănătăţii să renunţe la decizia de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului...
Covasna: Pacienţii şi angajaţii Spitalului din Vâlcele pregătesc noi proteste împotriva mutării la Întorsura Buzăului Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară "dr. Horia Radu" din Vâlcele se pregătesc din nou să iasă în stradă, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.
Covasna: Posibilă întâlnire între sindicatul Sanitas şi ministrul Sănătăţii pe tema spitalelor restructurate Situaţia Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, propus spre relocare la Întorsura Buzăului, va fi discutată joi în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanţii Sindicatului Sanitas preconizează să o aibă la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema spitalelor restructurate...
Covasna: Pacienţii şi angajaţii spitalului din Vâlcele vor protesta în faţa sediului UDMR Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară 'dr. Horia Radu' din Vâlcele vor relua de săptămâna viitoare protestele împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.