Cele mai citite
 


Danemarca renunţă la recomandarea de evitare a castraveţilor spanioli
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile daneze din domeniul siguranţei alimentare au ridicat miercuri recomandarea cu privire la evitarea consumului de castraveţi spanioli, 'disculpaţi' de autorităţi după ce iniţial au fost bănuiţi că se află la originea unei epidemii mortale de E.coli.
'Autorităţile germane însărcinate cu siguranţa alimentară şi Comisia Europeană au concluzionat miercuri că aceşti castraveţi spanioli care erau suspectaţi ca fiind sursa epidemiei grave de bacterii E.coli în Germania nu erau contaminaţi cu E.coli', a subliniat Agenţia veterinară şi pentru produse alimentare din Danemarca, într-un comunicat, citat de AFP.

'Din acest motiv, agenţia şi-a ridicat precedentul avertisment împotriva castraveţilor spanioli', a afirmat agenţia. Pe de altă parte, autoritatea îşi menţine recomandarea de a evita castraveţii, roşiile şi salatele provenind din nordul Germaniei.

Doi distribuitori engros danezi au fost obligaţi de agenţie vinerea trecută să retragă castraveţii spanioli suspectaţi de contaminare cu periculoasa bacterie E.coli care a făcut 17 morţi în Germania şi în Suedia de la începutul lui mai. Cele mai importante lanţuri de distribuţie din Danemarca, Coop şi Dansk Supermarked, au decis săptămâna trecut să retragă castraveţii spanioli de pe rafturile supermarketurilor lor.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) E.coli/Dalli: Testele din Germania nu au confirmat că sursa contaminării este Spania Bruxelles, 1 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Testele pe castraveţi importaţi din Spania, efectuate până acum de către autorităţile germane responsabile pentru siguranţa alimentară, nu au confirmat prezenţa shiga-toxinei E.coli de tip O104, ce produce sindromul hemolitic uremic...
E.coli: 17 morţi în Germania; 46 de persoane infectate în Suedia şi 17 în Danemarca Numărul persoanelor infectate cu o variantă agresivă a bacteriei intestinale E.coli, care a făcut deja 17 morţi în Germania, a ajuns la 46 în Suedia şi 17 în Danemarca, au informat joi autorităţile din aceste ţări, transmite EFE.
Autorităţile daneze exclud posibilitatea ca focarul E.coli să fie în Danemarca Direcţia daneză pentru alimentaţie a exclus marţi ca focarul bacteriei Escherichia coli enterohemoragică (E.coli), care a cauzat 14 decese în Germania şi a afectat şi persoane din alte ţări, să se afle în Danemarca, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...
CE notifică statele membre cu privire la una din sursele contaminării cu STEC, ce produce E.Coli Comisia Europeană, prin intermediul Sistemului de alertă rapidă pentru alimente şi alimentaţie (RASFF), a notificat cele 27 de state membre cu privire la sursele responsabile pentru contaminarea cu STEC, toxina care produce afecţiunea E.Coli, după ce Germania şi într-o măsură mai mică alte patru state...
E.coli/castraveţi: Alarma trece dincolo de frontierele Germaniei Alarma privind infectarea cu bacteria Escherichia coli enterohemoragică (E.coli) s-a extins din Germania în ţările învecinate Austria, Danemarca şi Republica Cehă, precum şi în Suedia, relatează luni cotidianul spaniol El Pais, potrivit căruia Madridul ia în calcul posibilitatea de a cere socoteală pentru...