Cele mai citite
 


Creşte numărul lipotimiilor provocate de caniculă
vineri, 24 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Reşiţa, 24 iul /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă din Caraş-Severin este foarte solicitat în această perioadă, mai multe persoane fiind victime ale lipotimiilor provocate de temperaturile caniculare.

În ultimele 24 de ore au fost şi 13 cazuri de leşin în stradă. Mai multe persoane care suferă de afecţiuni ale inimii au leşinat, deoarece au ieşit afară la ore de vârf.

Codul galben, instituit pentru vreme caniculară în Caraş-Severin, a făcut ca autorităţile locale să fie în alertă. Instituţia Prefectului - Judeţul Caraş-Severin a transmis primăriilor să asigure servicii medicale de urgenţă, în fiecare localitate, iar în oraşe s-au organizat puncte de prim ajutor.

La nivelul judeţului Caraş-Severin au fost asigurate mai multe puncte de prim- ajutor, pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă în caz de caniculă.

Astfel, la Reşiţa funcţionează două corturi, în cele mai aglomerate zone din municipiu, respectiv, în centrul civic şi în Parcul Victoria, iar la Anina, la Casa de Cultură şi în Piaţa Steierdorf.

Pentru restul localităţilor, puncte de prim-ajutor s-au organizat la nivelul spitalelor, în serviciile de urgenţă.

Codul galben pentru vreme caniculară este valabil până sâmbătă, la ora 20,00. Tot pentru ziua de sâmbătă, meteorologii au emis un alt cod galben, de această dată pentru vijelii şi precipitaţii, care sunt aşteptate în vestul României. AGERPRES/(Paula Neamţu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul persoanelor căzute pe stradă a crescut Bucureşti, 18 iul /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a înregistrat în ultimele ore o creştere cu 10% - 15% a solicitărilor pentru persoane căzute în stradă şi cu lipotimii, a declarat pentru AGERPRES dr. Cristian Grasu, medic coordonator.
Punctele de prim ajutor pentru caniculă, activate Timişoara, 15 iul /Agerpres/ - Temperaturile ridicate din ultimele zile din Timişoara şi zilele toride care se anunţă în judeţ până sâmbătă, au determinat autorităţile să activeze şapte din cele 10 puncte de prim-ajutor în caz de caniculă, din Timişoara.
Canicula a dublat numărul bătrânilor care ajung la spital Suceava, 17 iul /Agerpres/ - Temperaturile ridicate din ultimele zile au făcut ca numărul persoanelor care ajung la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, majoritatea pensionari cu probleme neurologice, să se dubleze.
Centrul de Transfuzii şi-a redus programul din cauza caniculei Suceava, 17 iul /Agerpres/ - Temperaturile ridicate din ultimele zile, care favorizează accentuarea disconfortului termic, au făcut ca programul Centrului Judeţean de Transfuzii (CJT) Suceava să fie redus cu o oră.
Numărul solicitărilor la ambulanţa din Bucureşti a crescut cu 15% Bucureşti, 17 iul /Agerpres/ - Numărul solicitărilor la ambulanţă au crescut cu 15% vineri, între 8,00 şi 17,00, faţă de o zi normală, a declarat pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti.
Timiş: Canicula impune înmulţirea punctelor de prim ajutor Temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile, care se vor menţine şi în perioada următoare în Timişoara, au determinat autorităţile locale să deschidă puncte suplimentare de prim ajutor de caniculă în oraş.