Cele mai citite
 


Franţa şi-a activat o celulă de criză pentru a supraveghea evoluţia contaminării cu E.coli
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O celulă de criză a fost activată în Franţa pentru a supraveghea evoluţia contaminării cu bacteria E.coli enterohemoragică, într-o primă fază bănuindu-se că ar fi transmisă prin intermediul castraveţilor spanioli şi care a provocat mai multe decese în Germania, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului francez Francois Baroin, relatează AFP.
'Guvernul este mobilizat pentru a respecta principiul precauţiei', a declarat Francois Baroin în faţa Consiliului de Miniştri. El a insistat asupra semnelor de întrebare din acest dosar în ceea ce priveşte 'originea', 'sursa şi modul de transmitere' a bolii.

Celula de criză 'reuneşte Institutul de supraveghere sanitară, Direcţia generală a sănătăţii, Direcţia generală a concurenţei şi a reprimării fraudelor', a detaliat oficialul francez.

O specie rară a bacteriei E.coli se află la originea epidemiei de diaree mortală din Germania, însă sursa acestei contaminări fără precedent nu a fost încă descoperită. Testele efectuate au arătat că în castraveţii din Spania nu există bacteria criminală.AGERPRES/(Mihaela Moise)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
Bacteria E.coli îi îngenunchează pe agricultori O bacterie mortală, din cauza căreia au murit deja 16 persoane, 15 dintre care în Germania, a tăiat apetitul consumatorilor pentru crudităţi, generând dificultăţi pentru agricultorii din întreaga Europă, comentează miercuri AFP.
Comisarul Cioloş va anunţa miercuri majorarea ajutorului financiar destinat compensării agricultorilor afectaţi de criza E.coli Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, va anunţa miercuri că va creşte 'semnificativ' valoarea compensaţiilor acordate agricultorilor afectaţi de criza provocată de bacteria E.coli, transmite EFE.
Cazuri de infecţie cu bacteria E.coli şi în Republica Cehă Următoarea ţară, după Germania, Franţa, Suedia, Danemarca şi Marea Britanie, care a anunţat cazuri de infecţie cu bacteria E.coli este Republica Cehă, iar până în prezent Belgia nu a fost afectată, informează luni postul de televiziune naţional belgian RTBF.
Primul caz de infectare cu E.coli din Spania, la un tânăr din San Sebastian Un bărbat în vârstă de 41 de ani se află în continuare internat în stare gravă într-un spital din localitatea spaniolă San Sebastian, cu simptome de infectare cu bacteria E.coli, potrivit cotidianului 'Berria', citat marţi de El Mundo.
Criza din 2008 ar putea fi cauza a 500.000 de decese de cancer la nivel mondial (studiu) Creşterea şomajului şi reducerile bugetare din sectorul sănătăţii, ce au urmat crizei financiare din anul 2008, au contribuit la creşterea mortalităţii din cauza cancerului cu mai mult de o jumătate de milion de oameni în întreaga lume, potrivit unui studiu publicat în revista britanică 'The Lancet'...