Cele mai citite
 


Galaţi: Spitalul de Boli Infecţioase a fost reclasificat
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a reclasificat Spitalul de Boli Infecţioase "Sfânta Cuvioasă Parascheva" de la 4M la 2M, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, Valentin Boldea.
"Ministerul Sănătăţii ne-a informat că a revenit asupra rezultatului clasificării în cazul Spitalului de Boli Infecţioase "Sfânta Cuvioasă Parascheva". Iniţial, spitalul fusese clasificat ca fiind de categoria a IV-a, motivul fiind că 20% din adresabilitatea totală a spitalului trebuia să provină din judeţele limitrofe, ceea ce nu s-a întâmplat. De altfel, este o condiţie destul de greu de îndeplinit. Acum, spitalul şi-a câştigat categoria 2M, pe care o solicitase", a precizat Boldea.
El a spus că şi Spitalul din Târgu Bujor a fost clasificat, dar temporar, ca spital de categoria a IV-a. "Alternativa ar fi fost să rămână neclasificat, ceea ce ar fi însemnat un dezastru financiar pentru unitatea respectivă", a afirmat Boldea.
Potrivit şefului DJSP, până în prezent au mai fost clasificate Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci, care a devenit spital de categoria 4M, şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan", care s-a încadrat în categoria 2M, pe care o solicitase.
În ceea ce priveşte soarta Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă, cel mai mare din judeţ, rezultatul a fost amânat, ministerul trimiţând înapoi dosarul pentru o reevaluare.
"Spitalul de Urgenţă Galaţi a cerut 1M. Ministerul a considerat că acest lucru este exagerat. A trimis dosarul înapoi pentru reevaluare. Aşteptăm rezultatul", a mai spus Boldea.
Conform şefului DSP Galaţi, clasificările vor avea într-adevăr valoare abia în momentul în care se vor reflecta în modul de finanţare a unităţii sanitare, iar acest lucru nu se va întâmpla până în momentul semnării contractului-cadru din sănătate. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Trei spitale au fost clasificate de Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a finalizat procesul de clasificare în cazul a trei spitale din judeţul Galaţi, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP), Valentin Boldea.
Galaţi: Spitalul Clinic de Urgenţă a fost încadrat temporar în categoria a II-a Spitalul Clinic de Urgenţă, cel mai mare din judeţul Galaţi, a fost încadrat, temporar, în categoria a II-a de către Ministerul Sănătăţii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Încă două spitale au fost clasificate Spitalul Militar şi Spitalul General Căi Ferate din Galaţi au fost clasificate cu gradul IV de către Ministerul Sănătăţii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Valentin Boldea.
Galaţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit clasificare definitivă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au trimis Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi decizia prin care au anunţat că Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Apostol Andrei'' din Galaţi a primit clasificare definitivă, a anunţat, joi, directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Spitalul de Boli Infecţioase are vaccin antirabic doar pentru două luni Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi a primit aproximativ 200 de doze de vaccin antirabic, care îi ajunge pentru cel mult două luni, a declarat directorul medical al unităţii sanitare, Mihaela Ganea.
Galaţi: Mai multe centre de permanenţă şi raţionalizarea numărului de paturi în spitale - priorităţile DSP în 2012 Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că priorităţile în domeniul sănătăţii pe anul 2012 sunt crearea unor noi centre de permanenţă, achiziţionarea de ambulanţe şi raţionalizarea numărului de paturi în spitale.