Cele mai citite
 


HRW susţine că în Siria au fost comise 'crime împotriva umanităţii'
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia de apărare a drepturilor omului Human Rights Watch (HRW) consideră că în Siria au fost comise 'crime împotriva umanităţii' în timpul represiunii împotriva manifestaţiilor din oraşul Deraa din sudul ţării, relatează AFP.
HRW subliniază, într-un comunicat, că informaţiile privind 'omorurile sistematice şi actele de tortură ale forţelor de securitate siriene la Deraa de la începutul manifestaţiilor la 18 martie, indică faptul că acestea pot fi calificate drept crime împotriva umanităţii'.

Organizaţia a publicat un raport intitulat 'Nu am mai văzut niciodată o astfel de teroare', bazat pe mai multe de 50 de interviuri cu victime şi martori ai abuzurilor.

Conform HRW, aceste relatări sunt în mare parte inedite şi pentru moment extrem de greu de confirmat deoarece circulaţia informaţiilor este blocată de autorităţile siriene. Raportul vorbeşte despre omoruri sistematice, bătăi, acte de tortură cu electroşocuri şi detenţia de persoane care aveau nevoie de îngrijiri medicale.

"De peste două luni, autorităţile siriene îşi omoară şi torturează proprii cetăţeni în cea mai mare impunitate", susţine Sarah Leah Whitson, responsabilă HRW pentru Orientul Mijlociu.

Autorităţile 'trebuie să pună capăt (acestor acte), iar dacă nu vor face acest lucru, este responsabilitatea Consiliului de Securitate al ONU să se asigure că vinovaţii vor fi aduşi în faţa justiţiei', a adăugat ea.

Consiliul de Securitate trebuie să impună sancţiuni împotriva Siriei, iar dacă acest lucru nu va fi suficient, să cheme Siria în faţa Curţii Penale Internaţionale, mai estimează HRW.

Organizaţia reaminteşte că manifestaţiile au început la Deraa la mijlocul lunii martie după arestarea şi torturarea a cincisprezece copii şi adolescenţi acuzaţi că au pictat graffiti împotriva regimului.

Forţele de securitate au deschis apoi sistematic focul asupra manifestanţilor, omorând cel puţin 418 persoane numai în provincia Derra şi cel puţin 887 în întreaga Sirie, conform unui bilanţ făcut de militanţii locali. HRW precizează totuşi că aceste cifre nu au putut fi verificate dintr-o sursă independentă.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sancţiuni la SJU Constanţa, ca urmare a unei anchete a Avocatului Poporului Avocatul Poporului anunţă că Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a aplicat sancţiuni contravenţionale şi a dispus reluarea operaţiunii de dezinsecţie la Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Galaţi: 200 de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS de la începutul anului Galaţi, 27 oct/Agerpres/- Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Galaţi au aplicat de la începutul anului sancţiuni unui număr de 200 de furnizori de servicii medicale, se arată într-un raport prezentat marţi de preşedintele instituţiei, Mihaela Oana Docan, în şedinţa Comisiei de Dialog...
Galaţi: Sancţiuni aplicate de ISU la Spitalul Judeţean Un angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi 'Sf. Aposol Andrei' a fost amendat cu 1.000 lei, iar alţi doi salariaţi au primit avertismente, în urma acţiunii de verificare a modului în care se aplică, în unităţile sanitare gălăţene, legislaţia privind prevenirea şi stingerea incendiilor, a declarat...
Bilanţ DSU: Aproape 8 milioane de români au beneficiat anul trecut de asistenţă în situaţii de urgenţă Aproape 8 milioane de români au beneficiat, în anul 2015, de asistenţă din partea structurilor coordonate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit bilanţul activităţii prezentat joi de secretarul de stat în MAI Raed Arafat.
Bilanţ Colectiv: Numărul deceselor - 50; peste 70 de răniţi rămân internaţi în Bucureşti, 36 - transferaţi în străinătate Bilanţul celor decedaţi în incendiul din clubul Colectiv a ajuns, miercuri dimineaţa, la 50, în timp ce peste 70 de persoane rănite sunt internate în continuare în spitalele bucureştene, iar alte 36 au fost transportate, în ultimele zile, pe calea aerului, spre unităţi medicale din străinătate, dintre...
IGPR: Aproape 300 de sancţiuni, aplicate în ultimele 48 de ore; 42 de persoane fără adăpost, salvate de la îngheţ Peste 6.700 de poliţişti au acţionat, în ultimele 48 de ore, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, 42 de persoane fără adăpost fiind salvate de la îngheţ, informează un comunicat al IGPR transmis marţi AGERPRES.