Cele mai citite
 


Iaşi: Managerii spitalelor ieşene sunt nemulţumiţi de noua clasificare
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerii spitalelor ieşene sunt nemulţumiţi de noua clasificare a Ministerului Sănătăţii, conform căreia acestea sunt incluse în categoria a II-a, singura excepţie fiind Spitalul "Sfântul Spiridon", clasificat în categoria I, dar şi acesta cu amendamente de conformare până la sfârşitul anului.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi susţin că majoritatea spitalelor ieşene au fost încadrate în categoria a II-a de competenţe, deşi acestea sunt unităţi medicale cu profil unic în zona estică a ţării şi au solicitat o reevaluare pentru a obţine astfel un calificativ mai bun.  
"Spitalul 'Sf. Spiridon' va primi categoria I, condiţia fiind îndeplinirea planului de conformare până la data de 31 decembrie 2011. Marea majoritate a spitalelor au primit categoria II M. Aşadar, ne referim la Spitalul 'C.I. Parhon', Spitalul de Recuperare, Spitalul de Pediatrie 'Sfânta Maria', Spitalul de Neurochirurgie 'N. Oblu', cele două maternităţi 'Cuza Vodă' şi 'Elena Doamna', Spitalul de Neuropsihiatrie Socola şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie", a explicat miercuri Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP.
Dintre acestea, conducerile Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Cuza Vodă", Spitalului de Neurochirurgie "N.Oblu" şi, respectiv, cea a Spitalului de Pediatrie "Sf Maria", toate de interes regional, au solicitat schimbarea încadrării.
Întrucât încadrarea a rămas II M, managerii celor trei unităţi sanitare sunt decişi să conteste decizia ministerului de resort pentru a primi în continuare şi pacienţi din alte judeţe ale Moldovei.
"Suntem profund dezamăgiţi că, în urma demersurilor, Ministerul Sănătăţii nu ne-a acordat clasificarea IM, ci II M, motiv pentru care de azi (1 iunie -n.r) nu vom mai primi cazuri de la spitale care au acelaşi grad de clasificare ca şi noi", a declarat prof.univ.dr. Mircea Onofriescu, managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Cuza Vodă" .
Singurele excepţii sunt pacientele din judeţele Neamţ şi Vaslui, întrucât sunt beneficiarele unui parteneriat încheiat cu guvernul elveţian privind funcţionarea Secţiei de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Maternităţii "Cuza Vodă". AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Iaşi propune deschiderea unei anchete în cazul pacientei operate la Spitalul "Elena Doamna" Transferul pacientei din spitalul Clinic de Obstretică şi ginecologie "Elena Doamna" Iaşi către spitalul Clinic Judeţean "Sfântul Spiridon" Iaşi, Secţia ATI, nu a fost motivat de condiţiile igienico-sanitare din spitalul Clinic "Elena Doamna", a informat miercuri DSP Iaşi.
Iaşi: Spitalul de Neurochirurgie nu va mai fi comasat Spitalul de Neurochirurgie 'Nicolae Oblu' nu va fi comasat cu Spitalul Clinic Judeţean 'Sfântul Spiridon' dacă şefii Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi nu doresc acest lucru, a declarat luni presei Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Iaşi: Bolnavii de cancer internaţi la spitalul Sf. Spiridon, mutaţi la Institutul Regional de Oncologie Aproximativ 100 de pacienţi ai Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi vor fi mutaţi în imobilul în care funcţionează Institutul Regional de Oncologie (IRO), susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
Iaşi: Conducerea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' cere reevaluarea gradului de clasificare Secretarul de stat în ministerului Sănătăţii Cristian Anton Irimie a declarat, vineri, în cadrul unei vizite efectuate la Iaşi, că Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă', care este cea mai mare maternitate din Iaşi, va fi reevaluat la începutul anului viitor şi va primi gradul IM, dacă aceasta...
Iaşi: Copii plimbaţi între spitale din cauza lipsei unui microscop operator Copiii internaţi la clinicile de neurochirurgie, otolaringologie şi chirurgie plastică din cadrul celui mai mare spital de copii din Moldova - Spitalul Regional de Urgenţă "Sfânta Maria" din Iaşi - sunt plimbaţi între spitale întrucât unitatea medicală nu are în dotare un microscop operator.
Ministerul Sănătăţii caută soluţii privind serviciile de terapie intensivă la Spitalul Judeţean Vaslui Ministerul Sănătăţii (MS), în colaborare cu direcţiile de sănătate publică şi medicii din Moldova, caută soluţii pentru asigurarea continuităţii serviciilor de terapie intensivă la Spitalul Judeţean Vaslui, se arată într-un comunicat al MS.