Cele mai citite
 


Maramureş: Două spitale închise, transformate în centre medicale
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile locale din oraşele Baia Sprie şi Şomcuta Mare au decis să susţină finanţarea din resurse proprii sau în parteneriat public-privat a unor spitale închise la 1 aprilie.
Primarul oraşului Baia Sprie, Dorin Paşca, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că a început demersurile pentru redeschiderea fostului spital orăşenesc.
''Mizăm pe varianta unui parteneriat public-privat prin care să menţinem în stare de funcţionare spitalul orăşenesc, dar în acelaşi timp trebuie să ne implicăm cât se poate de serios în găsirea şi a altor soluţii alternative. Avem deja 70 de membri fondatori în parteneriatul public-privat şi putem spune că un prim pas e făcut. E singura variantă prin care putem să menţinem spitalul în starea de funcţionare. La sfârşitul săptămânii vom organiza o adunare la Casa de Cultură a oraşului unde îi aşteptăm pe toţi cetăţenii capabili financiar să se implice în redeschiderea spitalului. Eu sunt optimist, cred că vom reuşi, e doar o chestiune de timp", a spus primarul oraşului Baia Sprie.
De asemenea, fostul spital orăşenesc din Şomcuta Mare a fost transformat în centru de permanenţă medicală destinat locuitorilor oraşului, cât şi satelor şi comunelor învecinate.
''Centrul de permanenţă medicală a fost deschis miercuri, iar zece medici de familie funcţionează aici având cabinetele medicale. În cadrul Consiliului Local a fost luată în discuţie finanţarea a patru specializări medicale ce ar putea funcţiona aici. În funcţie de fonduri o să gândim extinderea activităţilor centrului. Deocamdată, important e faptul că am reuşit să facem un prim pas, iar cu timpul o să găsim soluţii şi pentru alte specialităţi medicale necesare", a declarat Dorinel Alb, primarul oraşului Şomcuta Mare.
Cele două spitale orăşeneşti din Şomcuta Mare şi Baia Sprie au fost închise la finele lunii aprilie. AGERPRES/(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Centru de Radioterapie la SJU, investiţe din fonduri de la Banca Mondială Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală va beneficia până la sfârşitul anului de o secţie de radioterapie, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială.
Maramureş: Ziua Paralizei Cerebrale marcată printr-o fundă verde reprezentând forma unui corp uman Câteva sute de persoane, majoritatea elevi, s-au aflat, miercuri, în Piaţa Millenium (fostul Centru Vechi) din municipiul Baia Mare pentru a realiza o fundă verde reprezentând forma unui corp uman, marcând astfel Ziua Paraliziei Cerebrale.
Maramureş: Sprijin financiar în valoare de 15.000 de euro pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare a beneficiat de un sprijin financiar în valoarea de 15.000 de euro, oferit de o societate comercială, pentru achiziţionarea de aparatură medicală.
Maramureş: Spitalul orăşenesc Vişeu de Sus, obligat să se restrângă într-o singură clădire Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş (CAS) au propus administraţiei Spitalului orăşenesc din Vişeul de Sus comasarea activităţilor medicale pentru a scăpa de datorii, costurile ridicate legate de funcţionare datorându-se faptului că serviciile medicale sunt disipate în mai multe clădiri...
Nuţu Fonta (UNPR Maramureş): Spitalul de Recuperare Borşa, modernizat cu bani de la Guvern Baia Mare, 11 iul /Agerpres/- Preşedintele UNPR Maramureş, deputatul Nuţu Fonta, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că Spitalului de Recuperare din oraşul Borşa i-a fost alocată de Guvern, prin Ministerul Sănătăţii, suma de 1.220.000 de lei pentru achiziţionarea aparaturii medicale şi reabilitare.
Maramureş: Jandarmii, impliacţi într-o acţiune caritabilă pentru două fetiţe care necesită intervenţii chirurgicale Baia Mare, 18 mar /Agerpres/- Sublocotenentul Călin Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că instituţia se va implica în sprijinirea a două cazuri umanitare alături de alte entităţi din judeţ.