Cele mai citite
 


Marea Britanie: Pacienţii în fază terminală vor fi întrebaţi cum doresc să moară
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienţilor britanici în fază terminală li se va cere să lase în scris cum doresc să moară, potrivit noilor norme elaborate de Colegiul Regal al Medicilor şi Asistenţilor, semnalează miercuri agenţia spaniolă de presă EFE.
Medicii de familie vor încerca să convingă bolnavii să spună în mod clar dacă vor să se încerce să fie resuscitaţi artificial şi cum doresc să fie trataţi la sfârşitul zilelor lor, informează cotidianul The Daily Telegraph.

Ultima lor dorinţă, care va avea caracter obligatoriu pentru medic, va rămâne înregistrată în noua bancă de date a Serviciului Naţional de Sănătate, la care va avea acces personalul sanitar.

Această nouă cartă a drepturilor pacienţilor va fi expusă în cadrul a 8.500 de consultări pe teme de medicină generală în întregul Regat Unit.

Publicarea acestui document coincide cu informaţii alarmante apărute în presa britanică despre rele tratamente aplicate pacienţilor mai vulnerabili în unele spitale din Marea Britanie.

În unele cazuri, personalul medical a fost acuzat că ar fi accelerat moartea retrăgându-i bolnavului echipamentele de suport vital fără a-i informa în prealabil rudele.

Noua cartă informează pacientul că medicii şi colaboratorii lor vor lua notă de deciziile lui şi se vor strădui să le îndeplinească în măsura posibilităţilor.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie (The Sun) O bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români, au avertizat marţi experţi britanici în TBC. Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară...
Asociația Națională de Îngrijiri Paliative și Fundația HOSPICE Casa Speranței organizează A XIV-a Conferință Națională de Îngrijiri Paliative “PRIMUL PROGRAM NAȚIONAL DE ÎNGRIJIRI PALIATIVE - calea spre tratamentul personalizat” 24-26 octombrie, Hotel IBI Evenimentul va fi urmărit de peste 190 de participanți din toată țara: medici, asistenți medicali, psihologi, asistenți sociali, îndumători spirituali, specialiști terapeuți. Medicii înscriși sunt de 16 specialități diferite, cei mai numeroși fiind medicii de familie și medicii oncologi. Treizeci și...
Cum diferă în Europa atitudinea faţă de eutanasie Londra, 8 aprilie /Agerpres/ - Două ţări europene, Marea Britanie şi Belgia, au fost nevoite în ultima perioadă să reflecteze la aceeaşi chestiune etică: ce se întâmplă atunci când doctorii decid că un pacient nu are nicio şansă de a mai duce o viaţă suportabilă?
Îngrijirea paliativă prin medicul de familie- o soluție testată de HOSPICE Casa Speranței, cu sprijin elvețian, poate duce la degrevarea îngrijirii spitalicești și o calitate mai bună a vieții pentru bolnavii cu cancer din România La finalul unui proiect-pilot cu finanțare din partea Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, cu o durata de trei ani de zile, în care au fost instruiți 168 de medici, dintre care 26 au acordat îngrijiri paliative de bază unui număr de 125 de bolnavi cu cancer din patru județe, HOSPICE...
Marea Britanie vrea să aducă medici generalişti din UE, inclusiv din România Cea mai mare firmă de recrutare de doctori specializaţi în medicină generală din Marea Britanie intenţionează să angajeze până la 1.000 de medici în următorii patru ani, în special din România, Ungaria, Portugalia şi Spania, pentru a acoperi o parte din necesarul de specialişti, relatează luni Daily...
Eutanasia provoacă confuzie în Marea Britanie Ray Gosling, un fost prezentator de radio şi de televiziune britanică, a fost arestat miercuri 17 februarie, deoarece poliţia din Nottinghamshire îl bănuieşte de omor după ce, într-o emisiune BBC consacrată sinuciderii asistate, a dezvăluit că şi-a ucis unul din amanţii lui bolnavi de SIDA, scrie ziarul...