Cele mai citite
 


MB: Patru lucrători care 'torturau' pacienţii unui spital privat britanic au fost arestaţi
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Poliţia din Bristol a arestat patru lucrători dintr-un spital privat britanic pentru presupusa 'torturare' a pacienţilor, în urma unei anchete a BBC, semnalează miercuri agenţia spaniolă de presă EFE.
Castlebeck, firma proprietară a spitalului Winerbourne View, care tratează autişti şi persoane cu probleme de învăţare, s-a văzut obligată să-şi ceară în mod public scuze şi a concediat 13 membri ai personalului.

O echipă a programului de cercetare 'Panorama' a filmat clandestin timp de cinci săptămâni tratamentul primit de unii dintre pacienţii mai vulnerabili ai centrului. În înregistrare se poate vedea cum unii dintre ei sunt pălmuiţi şi duşi cu forţa la duş complet îmbrăcaţi.

Andrew McDonnell, psiholog clinic căruia i-a fost arătată înregistrarea, a declarat pentru BBC că relele tratamente echivalau cu 'tortura'.

Pacienta obiect al abuzurilor, o tânără de 18 ani, a fost insultată, trasă de păr, lovită cu picioarele şi udată cu apă rece peste îmbrăcămintea pe care o purta.

Tratamente ca acestea prevalau la sfârşitul anilor '60 şi au făcut ca Marea Britanie să închidă în mod gradual marile spitale în care pacienţii petreceau ani de-a rândul, a spus profesorul Jim Mansell, de la Universitatea Kent, consilier al guvernului pe teme legate de tratarea persoanelor vulnerabile.

'Am văzut multe lucruri în 35 de ani, dar asta le întrece pe toate. Este vorba de fii, fiice, oameni care au familie... şi acestea nici nu ştiu ce se petrece înăuntru', a declarat pentru BBC un infirmier veteran.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: Închisoare pentru angajaţii unui spital privat care au maltratat persoane cu handicap mintal Şase angajaţi ai unui spital privat din Marea Britanie au fost condamnaţi vineri la pedepse cu închisoare de la şase luni la doi ani pentru că au maltratat persoane cu tulburări mintale, transmite AFP.
Păr mai sănătos, mai bogat şi mai strălucitor? - Uită de balsamul tău şi foloseşte uleiul de cânepă! Părul creţ, uscat, încălcit, casant sau gras poate fi dat uitării acum, pentru că podoaba capilară îşi redobândeşte sănătatea şi strălucirea cu ajutorul uleiului din seminţe de cânepă! Nutritiv, regenerant şi revitalizant, tratamentul cu ulei de cânepă este perfect pentru hidratarea...
Timiş: Cel mai mare spital privat din vestul ţării, inaugurat Cel mai mare spital privat din vestul ţării s-a inaugurat, sâmbătă, la Timişoara, acesta fiind axat, cu prioritate, pe reproducere umană asistată şi ginecologie, fiind dotat cu aparatură de înaltă performanţă şi în domeniile chirurgiei şi cel al imagisticii.
Marea Britanie: Apa potabilă, contaminată cu cocaină (raport) Consumul de cocaină a devenit atât de obişnuit în Marea Britanie încât s-a constatat o contaminare a apei potabile cu acest drog, potrivit unui raport citat luni de The Independent.
Beneficiile otetului din cidru de mere pentru par, dinti si unghii Inca de la inceputurile istoriei scrise, otetul din cidru de mere a fost utilizat ca remediu si medicament pentru o varietate de afectiuni. Medicul grec Hipocrate, de exemplu, din antichitate, obisnuia sa-si trateze pacientii cu otet din cidru de mere si miere pentru afectiuni digestive grave...
Nasterea in apa Isis Medical Center Primul spital privat din Constanta Prima maternitate privata din Constanta www.maternitate-constanta.ro