Cele mai citite
 


Fertilizarea in vitro, sistată la Timişoara
vineri, 24 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Timişoara, 24 iul /Agerpres/ - Activitatea de fertilizare in vitro de la Clinica Universitară Bega din Timişoara a fost suspendată temporar de Autoritatea Naţională de Transplant Bucureşti, deoarece nu sunt îndeplinite anumite norme europene de funcţionare, transmite corespondentul AGERPRES.

 

Prof. dr. Doru Anastasiu, şeful Clinicii de Obstetrică-Ginecologie Bega, în cadrul căreia fiinţează Centrul de fertilizare in vitro şi embriotransfer, a declarat vineri că, pentru moment, lipsesc filtrele de purificare şi ozonificare a aerului.

"S-a dat o suspendare temporară a Centrului de la Timişoara, până la remedierea situaţiei", a precizat Doru Anastasiu, care a menţionat că activitatea similară a fost suspendată în mai multe centre din ţară, tocmai datorită cerinţelor comisiei de evaluare de la Bucureşti.

Potrivit medicului timişorean, din cauza crizei financiare, filtrele nu vor putea fi cumpărate în acest an.

Centrul de la Timişoara este primul din România unde, în 1996, prof. dr. Ion Muntean a reuşit prima operaţie de fertilizare in vitro, rodul acestei munci fiind Daniel Ioan, născut pe 6 februarie 1996. Centrul a fost realizat de Crucea Roşie Rhein Neckard Heidelberg. În cei mai bine de 14 ani de activitate, părintele fertilizării in vitro din ţara noastră, prof. Muntean, a reuşit să ajute la venirea pe lume a peste 500 de copii. AGERPRES/(Otilia Halunga)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer a intrat în linie dreaptă Ministerul Sănătăţii a publicat vineri pe pagina sa de internet, pentru dezbatere publică, Ordinul privind aprobarea Normelor metodologice pentru realizarea şi raportarea activităţilor specifice în cadrul subprogramului de fertilizare in vitro şi embriotransfer.
Fertilizarea in vitro va avea un program naţional În decembrie 2009 a fost înfiinţată Societatea Română de Reproducere Umană şi Embrilogie, for ştiinţific necesar, corespondent al Societăţii europene şi al celei internaţionale, a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr. Virgiliu Ancăr, preşedintele forului.
Timiş: Prima sarcină în cadrul Programului Naţional de Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer Medicii timişoreni au reuşit prima sarcină din România obţinută prin fertilizare în vitro în cadrul Programul Naţional de Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer (FIV-ET), derulat prin Ministerul Sănătăţii. Părinţii sunt un cuplu de muncitori din judeţul Arad.
Bihor: Cuplurile care doresc fertilizare in vitro în străinătate, atenţionate pentru a evita posibile situaţii de fraudă Fostul ministru român al Sănătăţii, Cseke Attila, atrage atenţia cuplurilor de tineri care doresc să opteze pentru fertilizare in vitro în Ungaria sau într-o altă ţară, să se informeze înainte de a apela la servicii medicale de acest gen pentru a evita posibile situaţii de fraudă.
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
Obezitatea scade sansele femeilor de a procrea Obezitatea scade sansele femeilor de a ramane insarcinate, potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii olandezi, citat de YahooNews.