Cele mai citite
 


Medicii de familie bucureşteni nu vor semna contractul-cadru
joi, 2 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie bucureşteni au decis miercuri în unanimitate că nu vor semna contractul-cadru pentru 2011.
"Ne raliem astfel deciziilor luate la nivelul ţării şi de celelalte asociaţii şi patronate ale medicilor de familie. Nu putem semna în aceste condiţii contractul-cadru. Până acum am lucrat pentru pacienţii noştri, iar acum trebuie să lucrăm pentru problema finanţării cabinetelor noastre. Ministerul Sănătăţii a făcut tot ce a putut şi mulţumim pentru asta, dar pentru noi nu este suficient", a spus dr. Doina Mihăilă.
Ea a precizat că în primele zile pacienţii vor fi consultaţi gratis, dar nu se vor putea elibera bilete de trimitere şi reţete. Cei 900 de medici de familie din Bucureşti nu sunt de acord cu numărul de consultaţii decontate, plata per asigurat şi cu sistemul de informatizare care este disfuncţional.
De asemenea, bolnavii cronici sunt obligaţi să-şi ia reţeta în continuare pe o perioadă de trei luni.
Preşedinta Societăţii Medicilor de Familie, dr. Rodica Tănăsescu, a subliniat că medicii de familie nesemnând contractul nu au dreptul să mai elibereze bilete de trimitere şi reţete.
Dr. Rodica Tănăsescu a reliefat că problemele la care s-a ajuns nu sunt cauzate de medicii de familie, ci de autorităţi.
"Vom continua să ne protejăm pacienţii astfel încât ei să aibă cât mai puţin de suferit. Noi am propus o prelungire a actualul contract-cadru printr-un act adiţional pentru încă o perioadă de o lună, timp în care se vor reanaliza normele pentru contractul-cadru pe acest an", a spus dr. Rodica Tănăsescu. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Circa 60% dintre medicii de familie nu vor încheia contractul-cadru cu CAS Circa 60% din totalul de 178 de medici de familie din judeţul Teleorman au fost de acord, pe bază de semnătură, să nu încheie noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), susţinând că dacă ar accepta condiţiile de subfinanţare ar valida falimentul propriilor cabinete.
Dr. R.Tănăsescu: Medicii de familie nu vor semna Contractul-Cadru la 1 iunie în actualele condiţii Medicii de familie nu vor semna Contractul-Cadru de la 1 iunie în actualele condiţii, a declarat luni dr. Rodica Tănăsescu, preşedinta Societăţii Române de Medicina Familiei, motivând că informatizarea este o problemă serioasă, în care ar trebui să se implice Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi...
Negocierile dintre medicii de familie şi CNAS au eşuat Bucureşti, 25 feb /Agerpres/ - Negocierile dintre reprezentanţii medicilor de familie şi cei ai Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate au eşuat, punctele divergente fiind fondul alocat medicilor de familie şi repartizarea plăţilor per capita şi per servicii.
În Olt şi Teleorman, medicii de familie nu mai eliberează reţete şi bilete de trimitere În judeţele Olt şi Teleorman, medicii de familie au decis să nu le mai elibereze pacienţilor reţete şi bilete de trimitere în spitale.
Cseke Attila: Ministerul Sănătăţii consideră că medicii de familie nu au motive să refuze semnarea contractului-cadru Ministerul Sănătăţii consideră că medicii de familie nu au motive să refuze semnarea contractului-cadru, în condiţiile în care toate problemele sau propunerile ridicate de aceştia au fost rezolvate deja în proporţie de 95%, a declarat miercuri seara, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, ministrul...
Pachetul de servicii medicale de bază şi Contractul-cadru intră în vigoare de la 1 iunie Pachetul de servicii medicale de bază care intră în vigoare începând cu 1 iunie aduce numeroase modificări, menite, după cum susţin reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai CNAS, să ducă la eliminarea erorilor şi la diminuarea fraudelor din sistem.